Gündoğmuş'ta geleceği kodluyoruz

Gündoğmuş'ta geleceği kodluyoruz Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 41'inci ziyaretini Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne y

Gündoğmuş’ta geleceği kodluyoruz

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 41’inci ziyaretini Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptı. Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışını yaptı. AHENK kapsamında okul müdürleri ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Yazıcı, “Projemizle topluma yararlı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında 41’inci ziyaretini Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı, Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kuşcalı eşlik etti.


Öğrencilerimize Yeni Ufuklar Açacak


Okul ziyaretinde ilk olarak okulda inşa edilen Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirerek başlayan Vali Yazıcı, açılış kurdelesinin kesimi sonrasında atölyeyi gezerek öğretmen ve öğrencilerden atölye hakkında bilgi aldı. Okulda çocuklara yeni ufuklar açacak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirecek, güzel ve başarılı bir atölyenin yapıldığını belirten Vali Yazıcı, robotik kodlama, spor ve sanat becerilerine ilişkin öğrencilerin başarılı çalışmalar yaptıklarını söyleyerek öğretmen ve öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Robotik kodlamanın günümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “Hayallerini kodlayan öğrencilerimiz AHENK Projemizle Robotik Kodlama Atölyesinde geleceğimizi tasarlayacak. Bu güzel ve başarılı atölyenin yapımında emeği geçenleri tekrardan tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.


Benimde Sizler Gibi Zamanında Bir Hayalim Vardı


Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılışının ardından Vali Yazıcı, Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi. Öğrencilerle hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, “Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz başaramayacağınız hiçbir şey yok. Ben sizlere güveniyorum. Benimde sizler gibi zamanında bir hayalim vardı. Hayallerim doğrultusunda hareket edince gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.


Mesleğimi Seviyorum


Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mustafa Özdemir’in Valilik ile ilgili sorularını cevaplayan Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Kamu hizmeti olarak ildeki tüm iş ve işlemlerden sorumlu kişiyiz. Bulunduğumuz ilde Cumhurbaşkanının temsilcisi konumundayız. İldeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını gözetlemek ve denetlemek, onları koordinesini sağlamak için çalışıyoruz. Kurumların mevzuata uyup uymadıklarını denetleyerek kurumlar arası koordinasyonu sağlıyoruz. 30 yıllık meslek hayatım boyunca eğitim ve yardıma muhtaç kişiler hep önceliğim oldu. Ben mesleğimi, insanlara yardımcı olmayı seviyorum.”


Eğitimde Yaşanan Olumsuzlukların Önüne Geçmek İstiyoruz


Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen söyleşide öğrencilerden gelen AHENK Projesi ile ilgili soruları cevaplayan Vali Yazıcı; “AHENK Projemizde bizim arzu ettiğimiz şey birkaç alana fazlaca dokunmak. Biz bu toplumda yaşıyoruz ve buradan mezun ettiğiniz çocuklar toplumun içine karışıp hayata dâhil olacaklar. Kimi sanayide, fabrikalarda çalışacak kimi kendi iş yerini açacak. Çalışan, patron, ara eleman olacak ama istisnasız hepsi insan ve insanlar için iş yapacaklar. Dolayısıyla bizim AHENK’te vurguladığımız şey herkesin ihtiyaç duyacağı bireylerin, öncelikle iyi insan olmasını istiyoruz. AHENK Projesinde ki değerler eğitimini çok önemsiyoruz. Eğitimde aksayan geride kalan yerlere dokunarak harekete geçirmek istiyoruz. Eğitimde yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek istiyoruz.” dedi.


Yalanı Yaşamıma Sokmuyorum


Öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konu olarak %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konuları dile getiriyorlar. Gençler ve çocuklar bunlardan rahatsız oluyorlar. Şimdi şunu merak ediyor ve sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Herkes yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz.” diye konuştu.


Kitap En İyi Dosttur


Öğrencilere kitap okuma konusunda tek bir nasihatinin olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, ihanet etmedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Belki dertlerimden beni kurtarmadı ama beni başka diyarlara götürdü. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Kitap iyi bir dosttur.” şeklinde konuştu.


Tatilde Mutlaka Kitap Okuyun


Sohbetin sonunda gençlerin anne ve babalarına selam götürmelerini ve sohbet konularını anlatmalarını isteyen Vali Yazıcı; “Şimdiden hepinize iyi tatiller diliyorum. Lütfen tatilinizde bol bol dinlenin ve mutlaka kitap okuyun. Tatilinizin güzel geçmesini diliyorum. Kendinize güvenin kendinize güvendiğiniz müddetçe ulaşamayacağınız hiçbir şey yok. Hayat yolculuğunuz yeni başlıyor hayallerinizin peşinde koşmanızı öneririm. Bir köylü çocuğu olarak bugün Antalya Valisiyim. Kendine inanan ve güvenen Türk genci her şeyi başarabilir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi.


Çocuklarımızı Eğitirken Öncelikle İyi İnsan Olmalarını Sağlamalıyız


Öğrencilerle sohbetin ardından Gündoğmuş’taki okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında ilçede yapılan faaliyetleri değerlendirip, projenin önemini anlattı. AHENK Projesine desteklerinden dolayı okul müdürleri ve öğretmenlere teşekkür eden Vali Yazıcı; “Ben öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Lütfen Antalya için, Türkiye için çocuklarımızın kalbine önce insan sevgisi ve saygısından başlayarak değerlerimizi yerleştirmeniz gerekiyor. Eğer iyi insan olmazsa iyi mühendis de olmaz, iyi profesör de olmaz. Çocuklarımızı eğitirken öncelikle onların iyi insan olmasını, disiplinli, hayatı bilen, insan haklarına saygılı ve insan olduğu için insanı seven bireyler yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.


Öğrencilerimiz Bizim Geleceğimiz


AHENK Projesi kapsamında Antalya’da ki bütün öğrencilere dokunmayı planladıklarını belirten Vali Yazıcı; “Biz AHENK Projemizle toplumumuzun sosyokültürel yapısına uygun, yeniliğe, öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler yetiştirilmeyi amaçlıyoruz. Biz, ülkesinin değerleri ile donatılmış, işini en iyi şekilde yapan, iyi insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bizim geleceğimiz öğrencilerimiz. Lütfen öğrencilerimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu unutmayın.” dedi.


“Kuşcalı” TEŞEKKÜR ETTİ


Gündoğmuş Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kuşçalı, eğitimde gelinen noktaya dikkat çekti ve destek olan herkese teşekkür etti. Kuşcalı, “Açılış için bugün buraya gelen Sayın Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere, bizlere yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile Ümütlü’deki “UMUT ATÖLYESİ”nin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Atölyenin çocuklarımıza büyük katkısı olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


Haber Merkezi