Gündoğmuş'u geziyorlar

Gündoğmuş'u geziyorlar Doğasever, eko turizm tutkunu Avrupalı turistler İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin doğal güzelliklerini kiralık araçlarla geziyorlar

Gündoğmuş’u geziyorlar

Doğasever, eko turizm tutkunu Avrupalı turistler İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin doğal güzelliklerini kiralık araçlarla geziyorlar.

Turistler araç kiralayıp Gündoğmuş’u geziyor

Doğasever, eko turizm tutkunu Avrupalı turistler İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin doğal güzelliklerini kiralık araçlarla geziyorlar.

Antalya'ya tatile gelen doğasever ve ekoturizm tutkunu  Alman, İngiliz, Hollandalı, Fransız, Belçikalı  turistler araç kiralayarak Torosların doğal güzelliklerini yerinde görüyor. Doğasever, eko turizm tutkunu Avrupalı turistler İbradı', Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin doğal güzelliklerini rent acardan araç kiralayarak geziyor. Özellikle İbradı'nın Altın Beşik Mağarası, tarihi Ormana Evleri, Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atları, İbradı'nın Düğmeli evleri, 1000 yıllık kestane ağaçları, Akseki'nin kardeleni, Akseki Düğmeli evleri ile  Gündoğmuş'un Uçansu Şelalesi, Taş Savur'da 2 bin yıllık tarihi çınar ağaçları, Alara Çayı ve yaylalar ile Yörük çadırları tercih ediliyor.

Eko turizm uzmanı İlkay Özen, eko turizminde ve  alternatif turizmde Antalya'nın en ayrıcalıklı ilçelerinin İbradı, Akseki ve Gündoğmuş  olduğunu söyledi. Avrupalı eko ve doğa tutkunu Avrupalı turistlerin araç kiralayarak gördüklerini belirten İlkay  Özen, '' BU üç ilçede yöre insanı bağında bahçesinde ürettiği meyve, sebze doğada  doğal ortamda yetişen  keçiboynuzu(harnup), badem gibi ürünleri turistlere satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Ormanada ise Ormanalı ev hanımları evlerinin alt katlarında kurdukları tezgahlarda Ormana astarları dokuyarak  turistlere satarak 300 yıllık astarları yerelden evrensele taşıyorlar.'' diye konuştu.  

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçeleri Gündoğmuş'un doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri büyümediğini söyledi. Gündoğmuş'un ormanlık alanları yöreye özgü Gündoğmuş Balı ile Gündoğmuş Uçansu Şelalesi baharda dünyanın en güzel destinasyonu olduğunu belirten Özeren, ''Gündoğmuş yerli ve yabancı turistler için mükemmel doğal bir güzelliğe sahip. Gündoğmuş anlatılmaz; yaşanır” dedi. – Haber Merkezi