GÜNDOĞMUŞUN SU PROBLEMİNE ASAT TARAFINDAN VURULAN NEŞTER

'GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER

“GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER.”

GÜNDOĞMUŞUN SU PROBLEMİNE ASAT TARAFINDAN VURULAN NEŞTER

Gündoğmuş, Antalya İlinin doğu cephesinde Torosların eteklerindeki inci ilçesi. Değeri, önemi, güzelliği here geçen gün artan; anayurdum, baba ocağım. Devlet ve sakinlerinin güzelleştirme ve gelişmesi için her geçen gayret ve hizmetlerini artırdığı zirve ilçem!

Yolları büyük ölçüde tamir ve ıslah edildi, ediliyor. Moderne tesis ve binalar yapılıyor. Eğitim konusunda okul, öğretmen kadrosu, halkın eğitimi, kaliteyi yükseltme çalışmaları devam ediyor.

Yazımızın asıl konusu olan ve iki senedir; Antalya Büyük Şehir ve Gündoğmuş Belediyesi nezdinde özellikle Güzle Mevkiindeki meskenlerimize, evlerimize su şebekesi bağlanması konusundaki yoğun çabalarımıza duyarsız kalınmadığını, çözüm yolunda önemli adımlar atıldığını görmekten, Gündoğmuşlular ve Güzle sakinleri olarak mutluluk duyuyoruz.

Nihayet Güzle evlerimize inşallah su şebekesi bağlanacak. İlçemizdeki su sıkıntısı da büyük ölçüde giderilecek.

Son yirmi gün içerisinde birsi; “Kayrak” mevkiinde, birisi de ; “Akçabelen”  mevkiinde olmak üzere iki adet sondaj kuyusu ASAT ekipleri tarafından açılıp bu konuda tabir caizse: “Düğmeye Basıldı!” Yeraltı su kaynakları Gündoğmuşluların hizmetine sunulmak üzere çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İki adet yeraltı suyu Sondaj çalışmaları tamamlandı. Şu anda  kuyulardaki suların kalıcılığı, sürekliliği ve tahlil test çalışmaları devam ediyor.

Yani inşallah kısa bir zaman içerisinde, yeni yılın başında suyumuza kavuşmuş olacağız. Kaç yıldan beri özellikle Gündoğmuş’un mesire yeri olan güle mevkiindeki evlerimize su olmak için resmi makamlar nezdinde burada oturan sakinleri olarak epey bir gayretimiz ve çabamız oldu. Bu konuda bize yardımcı olan ve emeği geçen; başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’e,  ASAT Genel Müdürlüğünün; Genel Müdür, Daire Başkanları ve personeline, Gündoğmuş Şube müdürü ve personeline gösterdikleri yakın ilgi ve gayretlerden dolayı, bütün sakinler ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.

Bu yaz boyunca çok, mesai harcayarak bahsettiğim bu iki mevkide suyu bulmaları gerçekten takdire şayan. Bu kaynaktan çıkacak sular belli bir kesim ve gruba değil bütün Gündoğmuş’a ve sakinlerine hizmet ve katkı sağlayacağı muhakkak. Aynı zamanda, çevre köyler de bu büyük nimetten faydalanacak.

Geçen yıl imza toplayarak başladığımız bu kampanya bu yıl boyunca ASAT Genel Müdürlüğünde yaptığımız çalışmalar, verilen dilekçeler oradaki sorumlular tarafından dikkate alınıp bu sene yoğun bir ekip çalışmasıyla sular akıtıldı. Hepimize hayırlı olsun. Dilek ve temennimiz inşallah en kısa zamanda  yapılacak iyi bir plan ve projeyle suların şebeke haline getirilip, borularla evlerimizdeki musluklardan akıtılmasıdır.

Medeni bir çağ ve dünyada, yıllardan beri biz Güzle sakinleri olarak, üstü açık havuzlardan kullanma sularımızı almak zorunda kaldık ve hâlâ öyle devam ediyoruz. Sağlıklı ve medeni, sürdürülebilir bir hayatın temel ihtiyacı olan ve bu kadar, fıtrî, tabi güzelliği olan bir mekânda bu nimetten mahrum yaşamamız bize ve ilçemize yakışan bir manzara arz etmiyor.

Dünya hayatının en önde gelen ihtiyaçlarından birisi temiz su kaynakları ve bu suyu insanlara uygun şekilde ulaştırılması sakinlerin hakkı ve “sosyal devlet” anlayışının da sorumluğudur. Asırlık ve çok önemli tarihi kalıntı ve kültüre sahip bir ilçenin sakinleriyiz. Çok değerli su kaynakları olan bu güzel ilçenin güzel insanlarına yakışan hayat standartlarından birisine daha çok yaklaştık inşallah.

Güzle mevkii; Gündoğmuş’un ve Gündoğmuşluların gözbebeği bir mekândır.  Bahçeleri, her türlü meyve, sebze çeşitleri, yeşilliği ve harika manzaralarının yanında; Torosların özelliği olan Kar suyu Menşeli o tatlı doyum olmayan suların, İlçe merkezi ve Güzle evlerine taşınması, Gündoğmuş doğumlular için ayrı bir geri dönüş göç hareketini de beraberinde getirecektir diye ümit ediyoruz.

Burada hemen hemen adım başı, Allah’ın ihsanı olan, buz gibi suları akıtan o güzel pınarların kıymeti düşmeyecek artacaktır. Böylece Gündoğmuş geçmişine, özüne dönecek bir nimete daha kavuşacaktır. Mula ve Dernek Dağlarının arasındaki o güzelim yeşillik, berrak suların musluklarından aktığı Güzle; bundan sonra daha fazla “Güzle Konaklarını” kucaklayacaktır inşallah. Bu güzel hizmetle yaz ve güz aylarında “nostalji” yaşayanların sayısı artacak, vatan hasreti çekenlerin bu hasreti sona erecektir.
Günlük hayat şartlarında bilhassa sahillerde iş sahibi olan Gündoğmuş sevdalıları buralara hiç olmazsa yaz aylarında gelip rahat nefes alacaklardır. Bunu ümit ve temenni ile bekliyoruz.
Doksanlı yıllarda yine bu fakir hemşerinizin çabasıyla elektrikle tanışan Güzlemiz bu defa, çok geç te olsa yepyeni ve güzel bir nimet olan evlerde Şebeke suyuna  kavuşuyor inşallah.

Çağ atlama çabasında ve kabuk değiştirme gayretinde olan bir Türkiye’de en temel hak ve medeni bir ihtiyaç olan suyun yayla ve Güzle evlerinde akması sakinlerin en tabi hakkı olsa gerek.
Bu güzel hizmet ve faaliyetlerde emeği geçen herkese sakinler olarak tekrar çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu çalışmaların 2019 yılı başında neticelenmesini, havuzlardan sutaşıma çilemizin bitmesini, ilçe merkezinde ikamet eden hemşehrilerimizin de daha rahat su kullanmalarının sağlanmasını istiyor ve bekliyoruz.

Çünkü gerçekten şu anda Güzle’deki evlerimizde kullandığımız sular, sağlık ve medenilik açısından  hiç uymayan, ilkel şartlarda havuzlardan çekiliyor. Korumasız ve üstü açık havuzlara her türlü haşarat ve hayvanların girip çıktığını söylersek işin vahameti anlaşılır.

Bu arada çeşitli kaynaklardan gelen, bazı vatandaşlarımızın bu mekânlara sondaj vurulmasından dolayı havuz ve pınarlarındaki suların kuruyacağı, azalacağı konusundaki dedikodu ve endişeye hiç mahal ve gerek olmadığını bu işi bilen uzmanlar söylüyorlar. Onlar da boşuna, telaşa ve iyi niyetli olmayanların tahriklerine kapılmasınlar. Bu konuda yetkili ve sorumlu kişilerin beyan ve verdikleri bilgilere güvensinler. Bu konuyu da özellikle vurgulamak istiyorum. Kimse mide bulandırmaya kalkmasın. Aslı olmayan ve bize yakışmayan hareketlerde bulunmasın. Nimet ve hizmetin tadını birlikte çıkaralım lütfen! Bu tür hizmetler tüm toplumadır, belli şahıs ve zümreye değil.
Bu çalışma ve hizmetin tüm Gündoğmuş’lulara; köylerine, yaşayanlara ve dışarda olanlara, katkıda bulunanlara hayırlı olmasını diliyorum.  NEJAT EREN GÜNDOĞMUŞ GÜZLE ANTALYA