Güzle evlerinin su çilesi bitmek bilmiyor

Güzle evlerinin su çilesi bitmek bilmiyor Gündoğmuş Kaplan Mahallesi küme evlerinde yazın 6 ay süre ile yazlıkçı olarak kalan vatandaşlar, 20 hanede yaşayan 50 civarındaki vatandaş içme suyu sıkıntısı

Güzle evlerinin su
çilesi bitmek bilmiyor

Gündoğmuş Kaplan Mahallesi küme evlerinde yazın 6 ay süre ile yazlıkçı olarak kalan vatandaşlar, 20 hanede yaşayan 50 civarındaki vatandaş içme suyu sıkıntısı yaşıyor.
Mahallede oturan vatandaşlar, içme sularının çeşme suyu, oluklar ya da kuyu suyu gibi elle basmalı olarak bidonlarla taşıdıklarını ifade ettiler. Yaz aylarında içme ve kullanma suyu vatandaşın çilesi haline geliyor.
2009'da bir dilekçe ile belediyeye müracaat eden Güzle sakinlerinden Hasan Arslan, “Güzle mevkiimizde oturduğumuz evimize su almak istedim. Dilekçe yazarak müracaat ettim. Belediye, su irsaliye hattının değişmesi gerektiğini Akınca bölgesine bir su deposu yaparak, merkeze gelen suyun fazlasını Akınca'ya yapacakları su deposuna akıtıp, o depodan Güzle evlerine su verebileceğini 25.05.2009'da yazdığı dilekçe ile geri dönüş yaptı. Ancak üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala
Güzle mevkinin su sıkıntısı giderilmemiştir. Geçen sürede ne depo yapılmış ne de şebeke hattı çekildi. Hiç bir işlem yapılmadı. Burada yaşayan vatandaşların su sıkıntısı halen devam etmektedir. Vatandaş halen havuz suyu içmeye devam etmektedir. Belediyenin bize çözüm üretmemesi sonucu bizler de burada yaşan diğer 17 hane ile sorunumuzu Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilettik. Büyükşehir ekipleri geçen yıl gelerek sondaj çalışması başlattı. Yapılan sondajlarda su çıkartıldı. Çıkan su ile vatandaşların yüzü güldü. Ama bir türlü istenilen sonuç oluşmadı. Yaz ayı yaklaştı. Bölgeye göç edecek vatandaşlar var. Suyun çıkmasına rağmen su deposunun ve şebeke hattının yapılmaması nedeniyle halen daha mağduriyetimiz devam ediyor. Yetkililer sesimizi duysun” dedi.