"GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER."

'GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER

“GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER.”

MÜSLÜMANLARI VE İSLAMİYETİ ANLAYIP TAKDİR EDEN BİR BAŞBAKAN JUSTIN TREADUE

Çok değerli hemşehrilerim ve can dostlarım geçmiş Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, imanlı, saadetli, huzur ve barış içersinde, ailece ve milletçe mutlu günler ve hayat geçirmenizi dilerim.

İslâm âleminin iki büyük şeairinden olan “Dini Bayramlarımız” Ramazan ve Kurban Bayramları. Bu iki bayram; yalnız İslâm dünyası ve Müslüman coğrafyası için önemli değildir. Bu mübarek günlerin insanlık ailesi için de Allah’ın büyük bir rahmeti, ikramı ve bereketi olduğu her geçen gün daha çok insanlar tarafından idrak edilip anlaşılmaktadır. Bu mananın anlaşılması bütün insanlık için değerli ve önemlidir.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı münasebetiyle Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun; yalnız Kanada’da yaşayan Müslümanlar için değil, bütün dünyadaki Müslümanlar için yayımladığı örnek bayram mesajı:

Mesajın Youtube’da yayınlanan canlı orijinali ve de Türkçe tercümesi ve Youtube adresi:

“Eid Mubarak! Sophie and I send our best wishes to Muslims in Canada and around the world as they celebrate Eid al-Adha. bit.ly/2MF4P2d , JUSTIN Treadue KANADA Başbakanı, Statement by the Prime Minister on Eid al-Adha,”
“News,
“Statement by the Prime Minister on Eid al-Adha, Ottawa, Ontario - August 20, 2018, The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Eid al-Adha:
“Today, we join Muslim communities in Canada and around the world to celebrate Eid al-Adha, which marks the end of the Hajj.”
“Eid al-Adha is a time to reflect on lessons of sacrifice and to show compassion to those in need. To mark the occasion, families and friends will gather to feast, attend morning prayers, and give thanks for the blessings they enjoy in life.”
“For all of us, Eid al-Adha is an opportunity to recognize the important contributions the Canadian Muslim community makes to our society, and to celebrate the differences that make us who we are.
“On behalf of our family, Sophie and I wish all those observing Eid al-Adha a wonderful celebration.”
“Eid Mubarak!”

“Bayramınız Mübarek olsun!”

“Kurban Bayramınızı Tebrik ederim! Eşim, Sophie ve ben Kanada’da ve bütün dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramlarını en iyi dilekleriyle tebrik ettiler.  bit.ly/2MF4P2d

JUSTIN Treadue KANADA başbakanı

“KANADA başbakanı JUSTIN Treadue’nun Canlı Kurban Bayramı mesajı şöyle;  Ottawa, Ontario - 20 Ağustos 2018

“Bugün, hac ibadetinin sonucunu belirleyen; Kanada ve dünyadaki bütün Müslüman toplumun Kurban Bayramını tebrik ediyoruz.

“Kurban Bayramı; kurbiyeti, hakka yakınlığı, merhameti, birbirimize olan ihtiyaç ve gerekliliği hatırlatan bir derstir. Bu mukaddes olay vesilesiyle; kudsi bir zaman diliminde, aileler, dostlar bir araya gelerek Bayram Günü sabahı camilerde ibadetle Allah’a şükredip mutluluğu paylaşacaklar.

“Kurban Bayramı, biz Kanadalı Müslüman toplumu olarak hepimize çok önemli katkı sağlayacak ve toplum olarak bizi biz yapan farklılıkları kutlamaya vesile kılmak için bir fırsattır.

“Eşim Sophie ve ben en iyi dileklerimizle bu harika Kurban Bayramınızı kutluyor, Bayramınız mübarek olsun!” diyoruz.  20.08.2018” JUSTIN Treadue KANADA başbakanı.”

Tebrikler, sayın başbakan!

Başbakanlığa geldi geleli, Kanada başbakanı. JUSTIN Treadue Müslümanlar ve İslamiyet için çok önemli, hakperest, dengeli ve isabetli mesajlar vermeye devam ediyor. Bu değerli başbakanın bu güzel ve değerli mesaj ve demeçleri için candan teşekkür ediyor ve tebriklerimi sunuyorum.

Batı dünyasında, yanlış, hayali ve haksız “İslâm Fobi” histerisinin revaç bulduğu bir ortam ve zamanda böyle demeç verenlerin çoğalmasını Rabbimizden niyaz ediyor ve bekliyoruz. Allah bu gibi değerlere hidayet nasip etsin ve hakikati bulup, görmeyi ve yaşamayı nasip etsin inşallah. Amin.

Rabbimiz; başta şahıslarımız olmak üzere, bütün dünyada akıl tarlası konumunda olan bilge kişilere, idarecilere, sanatkâr ve medya mensuplarına doğru İslamiyeti ve İslâmiyete layık doğruluğu anlayıp kabul etmeyi, hidayete ermeyi ve yaşayıp yaşatmayı nasip etsin. Amin

NEJAT EREN GÜZLE GÜNDOĞMUŞ ANTALYA.