Haydi "BİSMİLLAH"

Haydi 'BİSMİLLAH' Mazbata'nın ardından Gündoğmuş Belediyesi'ne Ak Parti İlçe Başkanı Ali Arslan ve yeni meclis üyeleri ile birlikte giden Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, devir teslimin olmaması kısa süreli bir şaşkınlık yaratmıştı.

Haydi “BİSMİLLAH”

Mazbata’nın ardından Gündoğmuş Belediyesi’ne Ak Parti İlçe Başkanı Ali Arslan ve yeni meclis üyeleri ile birlikte giden Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, devir teslimin olmaması kısa süreli bir şaşkınlık yaratmıştı. Başkanlık makamını boşaltan eski başkan Mehmet Özeren, devir teslimde kendisinin bulunmadığı gibi, son kırk beş gün Belediye Başkan yardımcısı olarak görevlendirilen Emre Başsoy’un da olmaması eleştirilere neden oldu. “Bazı meclis üyeleri bu kadarda, kin, nefret olmaz. Hiç mi devlet terbiyesi almamış bu” dedirtti.

YENİ DÖNEMİM İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gündoğmuş Belediyesi yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Ali Gülen’in önerisi ile ilk meclisin ilk toplantı oturumu öncesi Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Meclis üyeleri ilk toplantıya eksiksiz katılım sağladı. Meclis üyelerine hoş geldin dileklerini ileten Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, “Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Mevlam inşallah hiç birinizi ve hiç birimizi Gündoğmuş halkına karşı bizi mahcup etmesin” dedi.

HİÇ BİR MAHALLEMİZDE HİZMET DURDURMADIK

Biz hiçbir mahallemizde hizmet durdurmadık. Seçimi seçim günü unuttuk. Kimseye niye oy vermedin, niye az oy çıktı diye bir sorgulama ne haddimize düşer, ne de böyle bir terbiyesizlik yaparız. Vatandaş taktirini kullanmıştır. Oy alamamışsam ben kendimi sorgularım. Caminin önüne ilk geldiğimde orada bir noksan görüyordum. Çarşının göbeğinde yıkık bir duvar yaptıracağım. Sorumlu arkadaş çimentomuz yok dedi. Bu belediyede ayın dokuzunda ben bıraktığımda depolar tıklım tıklım çimentoydu. Şubat’ın dokuzunda ayrıldım. Elimizde bazı fotoğraflar var. Seçim için dağıtılan demir, seçim için dağıtılan boru, seçim için dağıtılan çimento. Kamuya hizmet edilebilir. Köyün noksanları giderilebilir ama herkes kendinden seçim için para da harcaya bilir bunlar doğal. Ama milletin malı seçim için kullanıldı da şahıslara verildiyse bunları takip etmek sizlerin de görevi bizlerin de görevi.

MECLİSE İŞÇİ POLEMİĞİ DAMGA VURDU

Gündoğmuş Belediyesine son bir ayda alınan işlerin kalifiyesiz ve sayısının fazla olması ilk meclis toplantısında iktidar ve muhalefet partililerin birinci gündemi arasında yer aldı. Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen merak edilen sorulara son noktayı koydu. En doğru şekilde gereken ne ise o yapılacaktır dedi.

PERSONELE YETMİYOR

İşçi çıkarmaların arkasındayız yazısı okudum. Hepinizin yanında söylüyorum. Seçim için alınan işçileri çıkaracağım. Bu a partili de olabilir b partili de olabilir hiç önemli değil. İller Bankası parası personele yetmiyor. Bu vatandaşa nasıl hizmet edeceğiz. Santralin başında üç tane bayan oturuyor. Kimin parasını kimlere veriyoruz. Bu alınan insanlar kime yakın, neye yakın. İyi Partili meclis üyesi Ali Yüksel’in, sizin zamanınızda dört kişi oturuyordu sözü üzerine, Başkan Gülen’den hiç öyle bir durum olmadı. Asiye hanım bizim santralimize bakardı. Rahatsız olur, izinli, raporlu olursa da oradaki elemanlara baktırırdık. Belediye Başkanı da ben değildim dedi.

DOĞRU-YANLIŞ TARTIŞMASI

Belediye Başkanı Ali Gülen, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ali Yüksel’e “Yani şimdi sen fikir olarak bu belediye parasını nereden bulursa bulsun, santralde üç kişi oturması doğru mu diyorsun sorusuna” Yüksel’den, aldıysanız “DOĞRU” cevabı geldi. Gülen “25 gün içinde 35 personel alımı doğru diyorsun yani” diye bir soru daha yöneltti. Yüksel, bu soruya da “Yapacak bir şey yok” diyerek cevap verdi. Belediye Başkanı Ali Gülen, seçim sürecindeki son zamanlar alınan işçilerin kendi döneminden sonra olduğunu söyledi ve “benim Başkan yardımcılığı sürecimden sonra alınan personel bunlar arkadaşlar” diyerek hatırlatmada bulundu.

HERKESİN ÖNERİLERİNE AÇIĞIM

Çıkarılan 20 işçi konusuna değinen Başkan Ali Gülen, “işten çıkarılan arkadaşlar büyük bir ihtimal ile mahkeme kararı ile dönecek. Onların doğal hakkı” dedi. Belediyeye ihtiyaç olan personelin alınacağını ihtiyaç dışı personeli istemediğini belirtti. Kesinlikle amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Bütün meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da önerilerine açık olduğunu belirten Gülen, “Muhtarı seçtiler ise bizim sevip sevmememiz hiç önemli değil. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KOMİSYONLAR SEÇİLDİ

Yapılan Meclis oturumunda Meclis Başkan Vekilleri seçildi. 1. Başkan Vekili Ak Parti gurubundan Ramazan Kızılkaya, 2. Başkan Vekili Mustafa Soysal oldu. Divan Katipliğine Mehmet Ayrancı ve Oktay Demir seçildi. Encümen Üyeliğine Ramazan Kızılkaya ve Mehmet Ayracı seçilirken, Plan Bütçe Komisyonu’na yine Ak Parti Grubundan Ramazan Kızılkaya, Oktay Demir, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hüseyin Avni Akıncı seçildi. İmar Komisyonu’na Ak Parti grubundan Mustafa Soysal, Ramazan Güven seçilirken, Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Erhan Fişne seçildi. – Mesut Uygur

 

 

Haydi “BİSMİLLAH”