Hedef 60 bin

Hedef 60 bin Alara Çayına salınan Kırmızı Benekli balıklar ile ilgili açıklamasında Gündoğmuş Ortakonuş Mahalle Muhtarı İsa Boz'dan geldi

Hedef 60 bin

Alara Çayına salınan Kırmızı Benekli balıklar ile ilgili açıklamasında Gündoğmuş Ortakonuş Mahalle Muhtarı İsa Boz'dan geldi.

Ortakonuş Mahalle Muhtarı İsa Boz, Alara Çayına salınan Kırmızı Benekli balıklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gübdoğmuş Gazetesi’nden Mesut Uygur’a açıklama yapan Boz, "Nesli tükenen hayvanlar için koruma amaçlı bir miktar kırmızı benekli alabalığın bölgeye salınması için muhtarlık olarak çalışmasını yapmıştık. Aktif olarak 2020 yılında başladık. İlk olarak Alara Çayı üzerinden göstermiş olduğumuz alanlardan balık anaç alındı. Bunları kışın yumurtlattık. Bu balıklar Mersin'deki üretim tesisinde yumurtladıldı ve bunlardan yavru elde edildi. Geçtiğimiz hafta Alara Çayı üzerine salınan balık miktarı dört bin adet." İfadelerini kullandı.

HEDEF 60 BİN

Projenin hedefi ile ilgili de bilgi veren Boz, "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda 50-60 bin Kırmızı Benekli balığın Alara Çayı üzerine salınmasını sağlamak. Muhtarlık olarakta salınan balıkların korunmasını üstleniyoruz. Ve bölgemizdeki bütün yapan hayatı içinde şeflik kurulacak. Şu anda bölgeye Akseki Yaban Hayatı bakıyor." İfadelerini kullandı.

AVCILAR İÇİN FOTO KAPAN

Gündoğmuş Uçansu Şelalesine yakın bölgelere foto kapanların kurulacağını belirten Muhtar İsa Boz, "Şelaleye yakın bölgelerde sürütme ağla Alabalık neslinin tükenmesini tehlikeye sokan kişiler için yani kaçak avcılar için foto kapanlar kurulacak. Bu sayede balık nesli korunmuş olacak ve kacak avcılığında önüne geçilmiş olacak. Mücadelemiz bölgemiz için sürecek" dedi. – Mesut Uygur