Seferberlik başlatıldı

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Gündoğmuş'ta planlanan okuryazar kursları başladı



Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Gündoğmuş’ta planlanan okuryazar kursları başladı. İlçede her yaştan herkesin okuryazar olması için açılan kurslara yaşlılar da yoğun ilgi gösterdi.

Herkes okuryazar olacak

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Gündoğmuş’ta planlanan okuryazar kursları başladı.
Geçtiğimiz günlerde Gündoğmuş Kaymakamı Nursel Karahan başkanlığında yapılan ve 29 mahalle muhtarı ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, İlçe Müftüsü Sinan Çetin, şube müdürleri, okul ve kurum müdürleri, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda seferberlik için izlenecek yol haritası belirlenmişti.

Bu kapsamda başlayan ve ilçede her yaştan herkesin okuryazar olması için açılan kurslara yaşlılar da yoğun ilgi gösterdi.
2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonunun 14 yaş ve üzerinde olduğunu, bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2 milyon 462 bin 613´ünün (yüzde 4,09) halen okuma yazma bilmediğini bildirildi.
Genelgeye göre, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacak. Kurslar, en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek. – Hakan Er