Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar

Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın Gündoğmuş İlçe Teşkilatı ile birlikte yaptığı ziyaretlerde Akyarı yolundaki çalışmaları incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Özeren


Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar


CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nın Gündoğmuş İlçe Teşkilatı ile birlikte yaptığı ziyaretlerde Akyarı yolundaki çalışmaları incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Özeren açıklama yaptı. CHP’liler tarafından Gündoğmuş’ta hizmeti itibarsızlaştırma ya da hizmetler Muhittin Böcek vasıtasıyla geliyor havası oluşturma gayreti olduğunu ileri süren Özeren, “Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar” dedi.


CHP ilçe örgütü tarafından Gündoğmuş’ta hizmeti itibarsızlaştırma ya da hizmetler Muhittin Böcek vasıtasıyla geliyor havası oluşturma gayreti olduğunu ileri süren AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, “Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar” dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Adnan Kısar'ın Kaş İlçesi Kınık Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni nedeniyle katılmadığı toplantıyı Başkan vekili Deniz Filiz yönetti. Toplantıda söz alan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, CHP İlçe örgütü tarafından ilçedeki bütün hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri sürerek, “Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar” dedi.  


TÜREL YAPAMAM DEDİ, BÖCEK YAPTI


Yanlış anlaşılmaları düzeltmek istediğini kaydeden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerinin Gündoğmuş Karahisar Mahallesi Baş mevkiinde hat döşeyerek yaşanan su sorununu gidermesinden dolayı teşekkür etti. Bu hattan AK Parti eski mahalle temsilcisi olan 1 kişinin abone aldığını bildiren Özeren, 6 kişinin daha abone almak istediğini belirtti. Geçen dönem Menderes Türel’e durumu arz ettiğini ve yapılacak olan diğer hat çalışmaları nedeniyle 1 kişi için 2 bin 500 metre hat döşenemeyeceği yönünde cevap aldığını söyleyen Özeren, Başkan Muhittin Böcek nezdinde emeği geçenlere teşekkür etti.


“SU İHTİYACI OLAN BAŞKA YERLER VAR”


Narağacı Nurçek mevkiinde 164, Bedan Kaynarca’da 63 vatandaşın su ihtiyaçlarını yerel imkanlarla karşıladıklarını ve Alanya’nın batısı Manavgat’ın doğusundaki Pembelik Gelessandra Yaylası’nda da su yetersizliği sorunu yaşandığını bildiren Özeren, buralarda suyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.


Gündoğmuş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları için de teşekkür eden Özeren, Gündoğmuş’ta yeni yol çalışması veya yol genişletme çalışması yapılıp yapılmayacağını sordu. Köprülü Mahallesi’nde 2014-2019 yılları arasında 2 bin 800 metre yol için malzeme hazırlandığını kaydederek buradaki çalışmaların başlamasından dolayı teşekkür eden Özeren, Güneycik, Söğütçimen, Pembelik, Çiçekoluk, Yeşildere, Serinyaka yollarının Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğuna işaret etti ve buralarda da çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.


 “13 KİLOMETRELİK YOLU BİZ YAPIYORUZ”


Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağı içerisinde bulunan Balur, Akyar ve Tavşanalanı yolunda Gündoğmuş Belediyesi olarak çalışma yaptıklarını, buradaki çalışmanın CHP ilçe örgütü tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı gibi haberler çıktığını belirten Özeren, “2 bin 800 metrelik Köprülü Erikçiler yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta. 13 kilometrelik Balur, Akyar ve Tavşanalanı yolu ise Gündoğmuş Belediyesi tarafından yapılmakta. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum” dedi. Akyar yolu için Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel zamanında söz verildiğini ve taşların 2015 yılında döşendiğini belirten Özeren, tüm mahalleler için aldıkları 65 bin metrekare taşların pandemiden dolayı döşenmesinin geciktiğini dile getirdi.


“HİZMETLERİMİZE SAHİP ÇIKMASINLAR”


“İlçede hizmeti itibarsızlaştırma ya da önceki dönemde Menderes Türel sayesinde hizmet ediyordun, şuanda bu hizmetler Muhittin Böcek vasıtasıyla geliyor havası oluşturma gayreti var” diyen Özeren, “İlçe teşkilatınız yapılan hizmetler konusunda bilgilendirilsin. Hizmetlerimize sahip çıkmasınlar” ifadelerini kullandı.


MUHATAP BELEDİYE DEĞİL


Daha önceki yıllarda yapılmayan veya başlanmayan hizmetlerin bu dönemde başlanmasıyla ilgili açıklamaları yaptığını belirterek Özener’e teşekkür eden meclis Başkanı Deniz Filiz ise, teşkilatlar arası açıklamaların muhatabının belediye meclisi veya belediye başkanları olmadığını belirtti. Filiz, AK Parti ilçe örgütünün muhataplarına gerekli cevapları vermesi gerektiğini kaydetti.


“Büyükşehir veya Alanya değil, biz yapıyoruz!”


Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Akyarı Mahallesi’nde devam eden yol çalışmalarının Antalya Büyükşehir veya Alanya Belediyesi’nin desteği ile değil sadece Gündoğmuş Belediyesi tarafından yapıldığını açıkladı. CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nın yaptığı Gündoğmuş ziyaretleri sırasında yapılan açıklamalarda çalışmaların Büyükşehir’e mal edildiğini belirten Özeren, “Belediyemiz Akyarı Mahallemizde asfalt çalışmalarına başladı. Çalışma kapsamında 13 km civarında sathi kaplama planlandı. Ancak belediyemizin bu güzel hizmetini itibarsızlaştırmak için, bir kısım art niyetli kişiler, yalan beyanlarda bulunmaktadırlar. Bazı mahalli basın organları da bu yalan beyanları kaynak gösterip bizimle irtibata geçmeden, yanlış haber yapmaktadırlar” dedi.


Konuyla ilgili bazı hususları kamuoyunun bilgisine sunma mecburiyetinin oluştuğunu vurgulayan Özeren, şunları söyledi:


“1- Yapılan asfalt çalışması Gündoğmuş Belediyesi tarafından planlanmış olup, Büyükşehir Belediyesi veya Alanya Belediyesinin kesinlikle bir dahli yoktur.


2- Çalışma yapan araçlar Gündoğmuş Belediyesi’ne ait olan veya özel şahıslardan kiralanan araçlardır. Kesinlikle Büyükşehir veya Alanya Belediyesi’ne ait değildir.


3- Asfaltlanması planlanan yolun tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Ancak önceki dönem halka söz verildiği için yapımı planlanmıştır.


4-Çalışmanın sathi kaplama kısmı da belediyemiz tarafından planlanmıştır.


Kaynağı Gündoğmuş Belediyesi’nin talebi doğrultusunda il valiliğinden temin edilmiştir.


Halkımızın bilgisine arz ederim.” – Burcu Mutlu