HUSUMET Mİ VAR?

HUSUMET Mİ VAR? Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren'in, Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren'in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün mülkiyeti belediyeye ait bal pake

HUSUMET
Mİ VAR?

Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in, Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün mülkiyeti belediyeye ait bal paketleme tesisinin tahliyesi için noter aracılığı ihtarname göndermesi soru işaretlerine neden oldu. Konu, TBMM gündemine taşındı.


BU TEBLİGAT NEDEN?
Gündoğmuş Belediyesi, mülkiyetini Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile tüzel kişiliği sona eren Antalya İl Özel İdaresi’nden devraldığı bal paketleme tesisinin tahliyesi için Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği’ne noter aracılığı ihtarname gönderdi. İhtarnamenin Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün kendisine ulaşması dikkat çekti. Tebligata anlam veremediklerini söyleyen Eren, zamanlamanın manidar olduğunu söyledi.
NEDEN ŞİMDİ YAPILDI?
Konuyu Kaymakam Murat Ekinci’ye aktardığını ve Ekinci’nin de Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’i arayarak çözüm önerisinde bulunduğunu söyleyen Eren, Özeren’in husumet güder gibi davrandığını vurguladı. “Bugüne kadar neden burası ile ilgili işlem yapılmadı da ilçe başkanı olduğumdan sonra böyle bir girişimde bulunuldu” diye soran Eren, Başkan Özeren’in daha önce de İYİ Parti Adayı Sultan Çetin’in işlettiği belediyeye ait dükkanı ihaleye çıkarmayarak boşaltmak istediğini aktardı.
İNTİKAM DUYGUSU MU?
Öte yandan konuyı CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Arı, “Bal Üreticileri Birliğinin başkanı olan Mehmet Türker Eren’in daha önce yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığına aday olması ardından önce ilçe başkan adayı ve sonrasında da 10 Ocak 2020 tarihli CHP İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilmesi söz konusu tahliyenin bir siyasi çekişme ve intikam duygusu ile yapıldığı anlamına mı gelmektedir?” diye sordu. 

Bu tebligat neden?

Gündoğmuş Belediyesi’nin bal paketleme tesisinin tahliyesi için Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği’ne noter aracılığı ile ihtarname gönderdi. 82 üyesi bulunan Bal Üreticileri Birliği’nin 2015’ten bu yana başkanlığı yapan CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren, tebligata anlam veremediklerini söyledi. Eren, “Belediyenin tebligatını anlamış değiliz. Buranın kime ait olduğunu gösterir belgeyi tarafımıza tebligat ile birlikte neden göndermiyorlar? Bu bina İl Özel İdaresi tarafından yapıldı ve önce mandıra olarak kullanıldı. Mandıranın kapanmasının ardından 2009 yılında Bal Üreticiler Derneği kuruldu. Aynı yıl İl Özel İdaresi de bu yapıyı pal paketleme tesisine dönüştürüp birliğe teslim etti. Sonra Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir’e dahil oldu. Büyükşehir’den de Gündoğmuş Belediyesi’ne geçtiğini biliyoruz. Ama resmi bir evrak görmedik” dedi.
‘ZAMANLAMA MANİDAR’
Bal paketleme tesisinin tahliyesi için gönderilen tebligatın CHP’nin ilçe kongresinin yapıldığı 10 Ocak Cuma günü gönderilmesinin manidar olduğunu belirten Eren, “Kongre günü seçim bitti, başkanlığım belli olundu ve evrakta aynı gün 15.00 sıralarında kongre salonuna getirilip teslim etti. Aslında yazı 3 Ocak’ta yazılmış olmasına rağmen ne maksatla seçim günü beklenmiştir.
Bize gelen tebligatta bal üretim tesisinin tadilat yapılacağı sebebi ile boşaltılması yazıyor ama halk arasında da restaurant yapılacağı konuşuluyor. 7 günlük ihtar süresi verilmiş ve 10 günü doldurdu” diye konuştu.
KAYMAKAM EKİNCİ İLE KONUŞTU
Konuyu Kaymakam Murat Ekinci’ye de anlatan Eren, “Tebligatı gösterip ‘Benim kiralayacak bir yerim yok, nereye taşıyacağım? Belediye bir yer göstersin, oraya taşıyalım’ demim. Kaymakam Ekinci Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i bizzat aradı. Kaymakam Bey, ‘Burasının mülkiyeti zaten size ait başkanım. Sizin olan bir yeri tebligatla boşaltmanız yerine sizin olan bir tesisi başka uygun bir yere taşıyın, hizmet etsin’ dedi. Sokakta konuşulan verildiği sürede çıkılmaz ise zabıtalar ile malzemelerin dışarıya attıracağı konuşuluyor” ifadelerini kullandı.
ÖZEREN, HUSUMET Mİ GÜDÜYOR
2009’da CHP’den belediye başkan adayı olarak çıktığını ve sadece 59 oyla seçimi kaybettiğini belirten Eren, Başkan Özeren ile o zamandan bu yana neredeyse hiç konuşmadıklarını, CHP ilçe başkanı olduktan sonra ise Özeren’in kendisine husumet güder gibi başkanı olduğu tesisi boşattırmak istediğini söyledi. Eren, şöyle devam etti: “Bugüne kadar neden burası ile ilgili bir işlem gerçekleştirmedi de şimdi ilçe başkanı olduktan sonra böyle bir girişimde bulundu. Bunlar cevabını bekleyen sorulardır.
‘DAHA ÖNCE DE YAPTI’
Karşısına çıkan İYİ Parti Başkan Adayı Sultan Çetin’in seçimi kaybetmesinin hemen arkasından 14 yıldan fazla işlettiği belediyeye ait olan dükkanı ihaleye çıkartmayıp noterden ihtar çekerek boşaltılmasını istedi. Aynı binada bulunan belediyeye ait ve partililerine ait olduğu söylenen dükkanları ihaleye çıkarmıştır. 2015 yıllarında yine belediyeye ait olan MHP ilçe başkanlığı binasını ihaleye çıkartmamış ve zorla zabıtalar eşliğinde kapıyı kırarak çıkartmıştır. O zamanlarda MHP siyasi rakibi idi” - Mesut Uygur