HUZUREVİ YAPILACAK

HUZUREVİ YAPILACAK Yaptıkları ve yapacaklarını anlatan Başkan Özeren, 'Görevi bıraktığım zaman 'Keşke şunu da yapsaydım' diyeceğim hiçbir şey kalmadı' dedi

HUZUREVİ YAPILACAK



Yaptıkları ve yapacaklarını anlatan Başkan Özeren, “Görevi bıraktığım zaman ‘Keşke şunu da yapsaydım’ diyeceğim hiçbir şey kalmadı” dedi. Önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı dört projeyi de anlatan Özeren, bunların içinde her gün bakıma muhtaç olan yaşlılar için huzurevi projesinin de bulunduğunu belirtti.

Belediye başkanlığını kazandığı 2009’dan beridir yapılan ve ileride yapılacak olan hizmetleri anlatan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, “Hedeflerimize, verdiğimiz sözlere adım adım ulaşıyoruz” diyerek önlerinde dört tane proje dosyası bulunduğunu belirtti. Özeren, alternatif turizm için Selçuklu Çarşısı, yanına cami, gençlik merkezi projelerinin yanı sıra huzurevi projesinin de bulunduğunu aktardı.
Yaşlı nüfusa sahip ilçede ‘Ana-Baba Ben Geldim Projesi’ ile haftada en az bir defa onların kapısını çalıp ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Özeren, “Bazı yaşlılarımızın her gün bakılması lazım. Biz hiç bakanlığa falan müracaat etmeden 44 kişilik bir huzur evi projesi hazırladık. Kaynak temin ettiğimiz durumda hemen inşaatına başlayacağız” dedi. 6’DA

‘Keşke şunu da yapsaydım’  diyeceğim hiçbir şey kalmadı

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sosyal medyada yayın yapan Alanyalı TV’de ilçeyi ve 2009’dan beridir sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde yapılan ve ileride yapılacak olan hizmetleri anlattı.
“Güzel ilçemizde hizmetlerin eksikliklerini fark ettikçe yürek sızısı çektim” diyen Özeren ilçenin tarihi, sorunları ve kalkınması için yapılacak konulu araştırma sonrası arkadaşlarının ‘Bu işin edebiyatını yapacağına Gündoğmuş’un hizmetine talip ol, taşın altına elin koy’ diyerek kendisini teşvik ettiğini ve 2009’dan belediye başkanlığını kazandığını belirtti. Özeren, “Biz ilçe belediyesi olarak Gündoğmuş’un Antalya’nın en büyük köyü olma vasfından en küçük şirin kenti olma vasfına dönmesi için birçok hizmetler yaptık” dedi.
‘YILLARDIR YAPILMAYAN HİZMETLER YAPILDI’
Özeren, belediye binasının yenilendiğini, meslek yüksekokulunun tamamlandığını ve gelecek dönemde üç bölüm olarak açılacağını, 40 konutun, 9 kamu lojmanının inşa edilmekte olduğunu, ilk defa spor sahasının yapıldığını, modern Selçuklu mimarisi tarzında düğün ve kültür sarayının inşa edildiğini, kendi hastanelerini yaptıklarını, 12 dükkanlık bir sanayi sitesi inşa edildiğini, yolların sıcak asfalt, kilit taş, parke ile kaplandığını, çocuk oyun parkları yapıldığını ve benzer hizmetler yaptıklarını aktardı.
‘SELÇUKLU ÇARŞISI KURULACAK’
“Hedeflerimize, verdiğimiz sözlere adım adım ulaşıyoruz” diye konuşan Özeren, önlerinde dört tane proje dosyası bulunduğunu belirtti. Projeleri açıklayan Özeren, “Gündoğmuş’u alternatif turizmin merkezi yapabilmek için bir otel projesi düşünüyoruz. İsmini Selçuklu Çarşısı koyduk. Üstünde iki kat, 84 odalı otel olacak. Altında 15 işyeri olacak. Projelerimiz hazırlanıyor, %50 kaynak bulduğumuz anda hemen ihalesini yapacağız. Sanki bir yeni şehir kuruluyormuş gibi olacak. Ramazan ayı içerisinde bir diğer proje olan caminin de temelini atacağız” diye konuştu.
‘HUZUREVİ PROJESİ HAZIR’
Özeren şöyle konuştu: “Gündoğmuş yaşlı bir nüfusa sahip. Bir çok yaşlımız da tek başına yaşıyor. Bu tek başına yaşayanların çocukları var ama senede bir iki defa ya uğruyor ya uğramıyor. Biz yaşlılarımız için ‘Ana-Baba Ben Geldim Projesi’ ile haftada en az bir defa onların kapısını çalıp ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. İhtiyaç, sağlık ve temizlik hizmetlerini yerine getiriyoruz. Bu kadarı da yetmiyor. Bazılarının her gün bakılması lazım. Biz hiç bakanlığa falan müracaat etmeden 44 kişilik bir huzur evi projesi hazırladık. Kaynak temin ettiğimiz durumda hemen inşaatına başlayacağız.
‘İKİ PROJENİN KAYNAĞI HAZIR’
Sosyal faaliyet gösterecek bir alan olması için gençlik merkezinin de projesini yaptık. Bu söylediğim henüz daha temelini atmadığımız dört projenin hemen hemen iki tanesinin kaynakları tamam, ihalelerini hemen yapacağız. İki tanesinin de kaynağı için uğraşıyoruz.
İlçemizi ile bağlayan 36 km’lik yolun inşaatı tamamlanıyor, Ramazan Bayramı’nda hemşerimiz yeni yolu kullanabilecek. Köprülü – Gündoğmuş arasında, Narağacı – Kayabükü arasında iyileşme olacak. Güzelbağ – Gündoğmuş arasındaki yol da yapılacak.
HİZMETLERDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM
460 bin tonluk gölet yapıldı ve tarım arazileri bu sayede sulanacak. Görevi bıraktığım zaman ‘Keşke şunu da yapsaydım’ diyeceğim hiçbir şey kalmadı. Bundan dolayı çok mutluyum. Belediyeyi ilk teslim aldığım zaman sadece 19 işçinin 13 maaş alacakları vardı. Borcumuz yok, paramız var, yatırımlarımızı takip ediyoruz. Kurduğumuz çakıl ocağı sayesinde ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Önümüzdeki dönem görev verilirse ilçede para kazanılacak ve harcanacak alanlar oluşturacağız.” – Vedat Uygur