İLK KADIN ADAY

İLK KADIN ADAY Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak AESOB'a bağlı ilk kadın oda başkanı olan Sultan Çetin, şimdi de Gündoğmuş'un ilk kadın belediye başkanı olmak için İYİ Parti'den bele

İLK KADIN ADAY

Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak AESOB’a bağlı ilk kadın oda başkanı olan Sultan Çetin, şimdi de Gündoğmuş’un ilk kadın belediye başkanı olmak için İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı oldu.



BAŞVURUSUNU YAPACAK
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin (AESOB) kurulduğu 1966 yılından bu yana bağlı odalarında ilk kadın oda başkanı olan Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sultan Çetin, yine bir ilki gerçekleştiriyor. Çetin, şimdi de Gündoğmuş’un ilk kadın belediye başkanı olmak için yola çıktı. Uzun zamandır ismi aday adayı olarak geçen Çetin, oda başkanlığından istifası etti ve bu hafta içinde İYİ Parti’den Gündoğmuş Belediye Başkan Aday Adayı olarak İl Teşkilatı’na başvuru yapacak.
İTTİFAKLA BAŞARILIR
Her iki partinin il başkanları ittifak olması halinde Gündoğmuş da dâhil birçok ilçeyi kazanacaklarını belirtmişlerdi. Siyasi kulislerde ittifakın gündemde olduğu İYİ Parti ve CHP’nin Gündoğmuş’ta kazanmak için Sultan Çetin isminde anlaştığı konuşuluyor. 24 Haziran Genel seçimlerinde Gündoğmuş’ta bir önceki seçimlere göre AK Parti ve MHP oy kaybederken CHP ise oy oranı attırmış, İYİ Parti de yeni kurulmasına rağmen ikinci parti olmuştu.
HERKES TEMSİL EDİLECEK
Uzun bir istişare sonucu odadan istifasını vererek İYİ Parti’den aday adayı olma kararı aldığını belirten Sultan Çetin, ilk açıklamasında her görüşten insanla istişare ederek herkesin temsil edileceği bir yönetim ve meclis oluşturma hedefinde olduğunu belirtti. Kalkınma adına proje ve politikalarla hareket edeceğini söyleyen Çetin, “Biz İYİ Parti’nin adı ile Gündoğmuş’ta her kesimden fikri ve her bölgenin temsilcisini oraya taşıyıp doğru meclisi ve yönetimi kuracağız. Gündoğmuş’ta yaşarken küçüklüğümüzdeki gibi mutlu olmak istiyoruz” dedi.

Sultan Çetin
aday adayı oluyor

Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sultan Çetin, İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı oluyor. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin (AESOB) kurulduğu 1966 yılından bu yana bağlı odalarında ilk kadın oda başkanı olan Sultan Çetin, şimdi de Gündoğmuş’un ilk kadın belediye başkanı olmak için yola çıkacak. Uzun zamandır ismi aday adayı olarak geçen Sultan Çetin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na istifasını verdi. Çetin, bu hafta içinde İYİ Parti’den Gündoğmuş Belediye Başkan Aday Adayı olarak İl Teşkilatı’na başvuru yapacak.
İSMİNDE ANLAŞILDI
İYİ Parti ve CHP arasında ittifak görüşmeleri devam ederken belediye başkan aday adayları da belli olmaya başladı. Genel merkezlerin alacağı karara göre hareket edecek olan Antalya il ve Gündoğmuş ilçe başkanlıkları Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı olarak başarılı bir oda başkanlığı yürüten Sultan Çetin isminde anlaştığı siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.
İLK ADIMI ATIYOR
İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ve CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul daha önceki açıklamalarında ittifak olması halinde Gündoğmuş da dâhil birçok ilçeyi kazanacaklarını belirtmişlerdi. Aydın ve Kumbul’un İYİ Parti İlçe Başkanı Bahattin Uysal ve CHP İlçe Başkanı Şakir Özdemir ile de istişareler yaptığı ve kazanmak için ortak aday konusunda anlaşıldığı iddia edildi. Her iki partinin il ve ilçe başkanları da uzun bir süre istişare yapan Sultan Çetin de son kararını vererek Gündoğmuş’un ilk kadın belediye başkanı olmak için ilk adımı attı.
SULTAN ÇETİN’DEN İLK AÇIKLAMA
Oda başkanlığında istifa eden ve aday adaylık başvurusunu bu hafta içinde İYİ Parti İl Başkanlığı’na yapacağını söyleyen Sultan Çetin, ilk açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Uzun bir istişare sonucu odadan istifamı vererek İYİ Parti’den aday adayı olma kararını aldım. Aday olarak ilan edildiğim takdirde ekibimizi ve meclis üyelerimizi istişarelerle, halkın nabzını tutarak belirleyeceğiz. Bu yolla doğru insanları bulabileceğimizi düşünüyorum. Bunun içinde her görüşten insan olabilir, hiçbir ayrımım yok.
HALKIN MECLİSİ DE OLACAK
Biz İYİ Parti’nin adı ile Gündoğmuş’ta her kesimden fikri ve her bölgenin temsilcisini oraya taşıyıp doğru meclisi ve yönetimi kuracağız. O listede olup da meclise giremeyen doğru insanlarla da bir meclisimiz daha olacak. Halkın meclisi olacak. Bölge bölge köy köy temsilcilikler kuracağız.
KALKINMA ADINA POLİTİKALAR
Kimin ne yaptığından çok bizim ne yapacağımıza odaklanmamız gerekiyor. Eskiden üreten bir ilçe, kendini besleyen bir ilçe vardı. Bir belediyenin yapması gerekenler zaten bellidir. Bunun üstüne bir şey koyabilirsek o zaman başarmış oluruz. Kalkınma adına köye dayalı bir politika izleyip belediyenin koyabileceği katkılara yoğunlaşacağız.
MUTLU OLMAK İSTİYORUZ
Eskiden koyu CHP’liler, koyu DYP’liler bir araya gelip saygı çerçevesinde tartışabiliyordu. Herkes, herkesin ne olduğunu biliyordu. Ama şimdi öyle bir tartışma ortamı yok. Korku psikolojisi oluşturulmuş. Ben bundan hiç hoşlanmıyorum. İnsan ne ise odur ve bunu ifade ederken de en azından Allah’ın verdiği kör nefis uğruna susmamalıdır. Gündoğmuş’ta yaşarken küçüklüğümüzdeki gibi mutlu olmak istiyoruz.

Özel Haber – Mesut Uygur

RA-1
Sultan Çetin

RA-2
Ahmet Aydın - Bahattin Uysal

RA-3
Ahmet Kumbul

RA-4
Şakir Özdemir