İMAM İSYANI

İMAM İSYANI Gündoğmuş'un en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Köprülü Mahallesi'nde imamın olmaması vatandaşları isyan ettirdi

İMAM İSYANI

Gündoğmuş’un en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Köprülü Mahallesi’nde imamın olmaması vatandaşları isyan ettirdi.

Köprülü sakinlerinden Mevlüt Tunçkol, ikisi merkezde üçü yaylalarda olmak üzere mahallede beş cami bulunduğunu ancak imamlarının olmadığını söyledi. Tunçkol, yeni camide bulunan imamın bayram öncesi kaçtığını, şikayeti üzerine geri gelip tartıştıklarını ancak sonra yine gittiğini aktardı.
“Camimizde o gün bu gündür imam yok” diyen Tunçkol, “Namazı köylüler kıldırıyor. Cenaze oluyor imam yok. Cumaları ise köyden fahri imamlık yapan burada olduğu zamanlarda Süleyman Kurt kıldırıyor. O da olmadığı zamanlarda çevre köylerden imam çağırıyoruz” diyerek dert yandı.



Beş cami var, bir imam yok

İlçenin en kalabalık nüfuslarından birine sahip Köprülü'de vatandaşlar imam yokluğundan dertli.

İMAM ÜZERİME YÜRÜDÜ
Köprülü Mahallesi’ndeki bulunan camilerde imam bulunmaması vatandaşları isyan ettirdi. Köprülü sakinlerinden Mevlüt Tunçkol , ikisi merkezde üçü yaylalarda olmak üzere mahallede beş cami bulunduğunu ancak imamlarının olmadığını söyledi. Tunçkol, “Merkez camimizde zaten bir yıldır imam yok. Yeni camimizde ise bir imamımız vardı. Bayram öncesi gitmişti. Gündoğmuş Müftülüğü’ne şikayetim üzerine geri geldi. Ama ‘Sen beni nasıl şikayet edersin’ diyerek üzerime yürüdü” dedi.
KAÇTIKTAN SONRA GELMEDİ
Cemaatin gözü önünde kendisi ile tartışan imamın Kurban Bayramı namazı sonrası kaçtığını söyleyen Tunçkol, “Kaçtıktan sonra bir daha da gelmedi. Camimizde o gün bu gündür imam yok.
Zaten köydeki görevli tek imam da oydu. Namazı köylüler kıldırıyor. Cenaze oluyor imam yok. Cumaları ise köyden fahri imamlık yapan burada olduğu zamanlarda Süleyman Kurt kıldırıyor. O da olmadığı zamanlarda çevre köylerden imam çağırıyoruz. Bazen de şoförlük yapan imamlık yapan vatandaşlar kıldırıyor” diye konuştu. – Mesut Uygur

Ra-1
Köprülü’deki camilerde imamın olmaması vatandaşları isyan ettirdi.

RA-2
Mevlüt Tunçkol