İndirim değil fırsatçılık tapılmış

İndirim değil fırsatçılık tapılmış Ekim ayı enflasyon rakamları, bazı fırsatçıların 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı' kapsamında indirim etiketi asıp zam yaptığını ortaya koydu

İndirim değil fırsatçılık tapılmış

Ekim ayı enflasyon rakamları, bazı fırsatçıların 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı' kapsamında indirim etiketi asıp zam yaptığını ortaya koydu. Bugüne kadar binlerce firma en az yüzde 10 indirim yapacağını taahhüt ederken, TÜİK'in açıkladığı toplam 407 maddeden sadece 37'sinin fiyatı Eylül'de düştü.
Son açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamları, 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı fırsata çevirenlerin olduğunu ortaya koydu. Bugüne kadar binlerce firma en az yüzde 10 indirim yapacağını taahhüt ederken, TÜİK'in açıkladığı toplam 407 maddeden oluşan enflasyon sepetine göre birçok üründe, indirim bir yana zam yağmuru devam etti. Star'da yer alan habere göre, Ekim'de 42 maddenin fiyatında değişim olmazken, 328 maddenin fiyatı arttı, sadece 37 maddenin fiyatı düştü. Verilere göre sadece mobilya, otomotiv ve havayolu şirketleri indirim taahhüdüne uyarak yaptıkları kur zammının bir kısmını geri çekti. Oysa 9 Ekim'de açıklanan indirim kampanyaları kapsamında bugüne kadar birçok sektörden 2 bin 500'ü aşkın firma en az yüzde 10 indirim taahhüt etmişti. Yapılan indirimlerin de Ekim ayı enflasyonuna kısmen yansıması bekleniyordu. Oysa Ekim'de enflasyon yüzde 2,67 arttı.