İŞÇİ LOJMANI OLDU

İŞÇİ LOJMANI OLDU Gündoğmuş Belediyesi'nin 'siyasi çekişme' olarak yorumlanan bal paketleme tesisinin tahliyesini istemesinin ardından bir belediye personeli tarafından kaymakamlığın adı kullanılarak

İŞÇİ LOJMANI OLDU

Gündoğmuş Belediyesi’nin ‘siyasi çekişme’ olarak yorumlanan bal paketleme tesisinin tahliyesini istemesinin ardından bir belediye personeli tarafından kaymakamlığın adı kullanılarak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’den tesisin anahtarını alındı. Tesisi kontrol eden Eren, tesiste gölette çalışan işçilerin kaldığını söyledi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in, Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün mülkiyeti belediyeye ait bal paketleme tesisinin tahliyesi için noter aracılığı ihtarname göndermesi ilçe gündeminde tartışılmaya devam ediyor.
Eren, ihtarnamenin ardından 20 Ocak Pazartesi günü bir belediye çalışanının kaymakamlıktan yazı geldiğini söyleyip tesisin anahtarını kendisinden aldığını söyledi. Ancak kaymakamlığa sorduğunda ise herhangi bir yazının söz konusu olmadığını öğrenen Eren, kaymakamlığın adını kullanarak anahtarı alınan tesisin göledin etrafındaki ihaleyi alan işçilerin lojmanı olarak kullanıldığını gördü. – 

‘Paketleme tesisi
işçi lojmanı oldu’

Bal paketleme tesisinin belediye tarafından tahliye istenmesinin ardından bir personelin kaymakamlığın adını kullanarak anahtarı aldığını söyleyen Bal Üreticileri Birliği Başkanı Eren, şuanda tesisin işçilerin lojmanı olarak kullanıldığını belirtti.

Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in, Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün mülkiyeti belediyeye ait bal paketleme tesisinin tahliyesi için noter aracılığı ihtarname göndermesi ilçe gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Konu ayrıca CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, soru önergesi ile TBMM gündemine de taşınmıştı. Söz konusu tahliye siyasi çekişme ve intikam duygusu olarak yorumlandı.
Eren, ihtarnamenin ardından 20 Ocak Pazartesi günü bir belediye çalışanının kaymakamlıktan yazı geldiğini söyleyip tesisin anahtarını kendisinden aldığını söyledi. Ancak kaymakamlığa sorduğunda ise herhangi bir yazının söz konusu olmadığını öğrenen Eren, kaymakamlığın adını kullanarak anahtarı alınan tesisin göledin etrafındaki ihaleyi alan işçilerin lojmanı olarak kullanıldığını gördü.
‘KAYMAKAMIN ADINI KULLANDILAR’
Mehmet Türker Eren, şunları söyledi: “Bal paketleme tesisinin anahtarını almak için 20 Ocak Pazartesi günü belediye personelinden bir kişi beni aradı. ‘Bana kaymakamlıktan yazı geldi, paketleme tesisini aktaracağız’ dedi. Ben de anahtarı gelen belediye personeline teslim ettim. 2 gün sonra kaymakamlığa çıktım. Yazı işlerine sordum, ‘Öyle bir yazı yazmadık’ dedi. Sonra kaymakam ile görüşerek ‘Bu adam sizin ve makamınız adına yalan söylüyor’ dedim. Kaymakam bey ‘Senin bu işte sorumluluğun yok’ dedi. Ben de anahtarı verdiğime dair kaymakamlığa dilekçe verdim. Sonraki gün bal paketleme tesisine gittim baktım, kapı açık. Bir takım işçiler var. Yerleşmiş binanın içine. Burada ne işiniz var diye sordum. Belediye anahtarı verdi biz burada kalacağız dedi. Bana petek yaptırmak için vatandaşlar geliyor. Ben de geri döndürmek zorunda kalıyorum. Bu durumun belirsizliği petek yaptırmak isteyen vatandaşları mağdur ediyor. Bu tesisin nereye ve ne zaman tekrar hizmet vereceğini de herkes merak ediyor. Tesis tamamıyla resmiyet olarak belediyeye geçmiş. Hatta elektrik abonesini dahi belediye üstüne almış. Burada göledin etrafındaki ihaleyi alan işçiler kalıyor. Burada yatıp kalkıyorlar.” - Mesut Uygur