İŞTE ADAYLAR

İŞTE ADAYLAR 24 Haziran'da yapılacak erken seçimde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu

İŞTE ADAYLAR

24 Haziran’da yapılacak erken seçimde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Milletvekili aday adayları da netleşti. Partiler kesin aday listelerini 21 Mayıs’ta YSK’ya bildirecek.

Türkiye, 24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için sandık başına gidecek. Erken seçime sürecinde milletvekili aday adayları başvurularını yaparken partililerin cumhurbaşkanı adayları da belli oldu. Buna göre AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener, SP’nin adayı Temel Karamollaoğlu, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş olacak.
Siyasi partilerin milletvekili aday adayları da netleşti. Antalya’da 125 ismin başvurduğu AK Parti, en çok aday adayı olan parti. AK Parti’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP’de ise eski genel başkanlardan Deniz Baykal da yeniden başvuru yaptı. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’de bir çok tanıdık isim de başvuru yapanlar arasında yer alıyor. 16 ismin yer alacağı Antalya Milletvekili Adayı listeleri 21 Mayıs'ta belli olacak. 6’DA

İşte Cumhurbaşkanı adayları

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adaylar belli oldu. AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener, Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş olacak.
Cumhurbaşkanı geçici aday listesi 10 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. İtirazlar 11 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. YSK, itirazları 12 Mayıs'ta karara bağlayacak. 13 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak ve Cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.
Buna göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 9 Mayıs tarihlerine kadar toplanması gerekecek, seçmenler bu süre içinde ilçe seçim kurullarına imza verecek. – Haber Merkezi