İTTİFAK TAMAM

İTTİFAK TAMAM AK Parti ve MHP'nin ittifaka devam kararı aldığı yerel seçimler için İYİ Parti ve CHP de ittifakta iller bazında anlaştı

İTTİFAK TAMAM

AK Parti ve MHP’nin ittifaka devam kararı aldığı yerel seçimler için İYİ Parti ve CHP de ittifakta iller bazında anlaştı. Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi için CHP aday çıkaracak ve İYİ Parti destekleyecek. İlçeler bazında ise bu ay sonuna kadar karar verilmesi bekleniyor. Gündoğmuş’ta resmen aday adayı olan Sultan Çetin’in adaylığında İYİ Parti ile seçime girileceğine kesin gözü ile bakılıyor.



‘İKİ AHMET ANTALYA'YI OMUZLAYACAĞIZ'
CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinde iller bazında karar açıklandı. Buna göre Antalya için uzlaşı sağlandı. İYİ Parti, CHP'nin göstereceği Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı destekleme kararı aldı. Açıklama yapan CHP İL Başkanı Ahmet Kumbul ve İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, “İki Ahmet, Antalya'yı omuzlayarak AKP'yi Büyükşehir'den ve 19 ilçeden söküp atacağız” dediler.
ÇETİN RESMEN ADAY ADAYI OLDU
Öte yandan iller bazında ittifak uzlaşması sağlanırken ilçeler bazında bu ay sonuna kadar karar verilmesi bekleniyor. Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı’nın İYİ Parti’den çıkacağı ve adayın Sultan Çetin olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Aday adayı olduğunu ilk kez gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna duyuran Sultan Çetin, İYİ Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünsal ile birlikte İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın’a aday adaylık başvurusunu teslim etti. Aydın, Çetin’i tebrik ederek başvurusunun Gündoğmuş’a hayırlı olmasını diledi. 5’TE

Resmen aday adayı

Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak AESOB’a bağlı ilk kadın oda başkanı olan Sultan Çetin, şimdi de Gündoğmuş’un ilk kadın belediye başkanı olmak için İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı oldu. Uzun zamandır ismi aday adayı olarak geçen Çetin, oda başkanlığından istifası ederek İYİ Parti İl Teşkilatı’na resmi başvurusunu yaptı. İYİ Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı Bahattin Ünsal ile Antalya İl Teşkilatı’na giden Sultan Çetin, resmi başvurusunu İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın’a teslim etti. Aydın, Çetin’i tebrik ederek başvurusunun Gündoğmuş’a hayırlı olmasını diledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen ittifak görüşmelerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin desteklenmesi kararı alınmıştı. İlçelerde ise önümüzdeki günlerde hangi partinin adayı ile ittifaka devam edileceği kararlaştırılacak. 24 Haziran Genel Seçimlerinde Gündoğmuş’ta yeni kurulmasına rağmen ikinci parti olan İYİ Parti ile seçime girileceği tahmin ediliyor. Aday adaylığı başvurusunu yapan Çetin’in de adaylığına kesin gözü ile bakılıyor.
Geçtiğimiz hafta ilk açıklamasını gazetemize yapan Sultan Çetin, Gündoğmuş’un gelişmesi ve daha yaşanılabilir bir ilçe olması için yola çıktılarını ve başaracaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı.