İYİ'den iddialar

İYİ'den iddialar Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, belediye yönetiminin az oy aldığı mahallelerde yatırımları durdurduğunu iddia ederken, Belediye Başkanı Ali Gülen, önceki dönem belediye başkanının İYİ Parti ile iş birliği yapmak için belediye ait malların kişilere verdiğini iddia etti.

İYİ'den iddialar

Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, belediye yönetiminin az oy aldığı mahallelerde yatırımları durdurduğunu iddia ederken, Belediye Başkanı Ali Gülen, önceki dönem belediye başkanının İYİ Parti ile iş birliği yapmak için belediye ait malların kişilere verdiğini iddia etti.

‘HALKI CEZALANDIRIYOR MU?’

Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, sosyal medya üzerinden şok edici bir iddiada bulundu. Çatalkaya' ya göre, yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye yönetimi, ilçenin az oy aldığı iki mahallesini cezalandırmak amacıyla yatırımları durdurmuştu. Özellikle Köprülü ve Çaltı mahallelerindeki belediye yatırımlarının durdurulduğunu öne süren Çatalkaya, bu durumu "intikam peşinde koşan bir anlayış" olarak nitelendirdi ve mücadele edeceklerini belirtti.

GÜLEN’DEN JET YANIT GELDİ

Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen ise Gündoğmuş Gazetesi’ne yaptığı açıklamada iddialara yanıt verdi. Gülen, göreve geldiği ilk günlerde merkezde bir inşaata başlaması gerektiğini ancak bir torba çimento bulamadığını ifade etti. Köylerde ise belediyeye ait çimentoların evlere (kişilere) dağıtıldığını öğrenince bunları toplattığını belirten Gülen, “Köprülü Mahallesi’ndeki yatırımları neden durduralım orada zaten birinci çıktım” derken az oy alınan yerlere öncelik vereceklerini ve daha fazla hizmet edeceklerini vurguladı. Önceki dönemdeki belediye başkanının İYİ Parti'ye yardım etmek adına evlere çimento dağıttığını öne süren Gülen, belediyenin malını geri aldıklarını ve hizmetleri durdurmak gibi bir amacı olmadığını ifade etti.

İYİ Parti’den tepki

Çatalkaya, seçimlerden sonra göreve gelen yönetim Köprülü ve Çaltılı Mahalleleri’nden daha az oy aldığı için yatırımları durdurarak cezalandırdığı iddia etti. Gülen, ise iddialara karşılık önceki dönem belediye başkanının İYİ Parti ile işbirliği yaparak belediyenin malını kullandıklarını söyledi.

YATIRIMLAR DURDURULUYOR MU?

Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seçim sonrası ilçedeki mahalleler arasında adil olmayan bir tutum sergilendiğini belirtti. Çatalkaya, paylaşımında, göreve gelen yönetimin az oy aldığı mahallelerdeki belediye yatırımlarını durdurarak bu bölgeleri cezalandırdığına dikkat çekti. Özellikle Köprülü ve Çaltı gibi az oy alındığı düşünülen mahallelerin belediye yatırımlarının durdurulduğunu iddia eden Çatalkaya, bu durumun halk arasında büyük endişe ve tepkiye neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Çatalkaya, İYİ Parti olarak halkın tercihine saygılı olduklarını ve muhalefet görevlerini layıkıyla yerine getireceklerini belirtti. Çatalkaya sosyal medyada yaptığı çarpıcı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘MAHALLELERİ CEZALANDIRIYORLAR’

“Sevgili Gündoğmuş’lu hemşehrilerim, İyi Parti olarak Gündoğmuş'ta kin ve nefret siyaseti yerine sevgi saygı ve hoşgörü siyasetini hakim kılmak için yola çıkmıştık. En büyük hedefimiz ilçemizde herkesin herkesle özgürce konuşup tartışabileceği hatta eleştirebileceği bir ortamı hakim kılmaktı. İnsanlara kin ve nefret yerine sevgi ve saygı ile yaklaşan bir yönetimi iş başına getirmektir. Halk bize onay vermedi. Seçimleri kaybettik. Daha seçimlerin üzerinden bir hafta bile geçmeden işbaşına gelen yönetim gerçek yüzünü ortaya koydu. Az oy aldığını düşündüğü Köprülü ve Çaltı'yı mahallelerimizdeki belediyeye ait tüm yatırımların durduğunu insanlara "Ben buradan neden az oy aldım" mantığı ile mahalleri cezalandırma yöntemine başvurduklarını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum Gündoğmuş’ta artık bir şey eskisi gibi olmayacak. Konunun takipçisi olacağız. Halktan aldığı yetkiyi halkı cezalandırmak için çalışanları muhalefet görevimizi yerine getirip halka şikayet edeceğiz. Görevi halka hizmet etmek olan bir kişinin Gündoğmuş'u ve mahallelerini cezalandırmaya hakkı yoktur.

‘DİMDİK DURAN MUHALEFET ANLAYIŞINI DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Halka söz vermiştik. Kimsenin ekmeği ile oynamayıp hiç kimseyi işten çıkartmadan memleketi kalkındırmak için iki yılda 23 kırsal kalkınma projesini hayata geçirip 150 kişiyi iş sahibi yapacaktık. Gündoğmuş'u yaşanabilir bir kent yapmak hedefiyle çıktığımız seçimleri halkın tercihi ile kaybettik. Halkın tercihine saygılıyız. Halk bize muhalefet görevi verdiyse yerine getirmekten de hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Şimdi görüyoruz ki daha haftası gelmeden intikam peşinde koşan anlayış karşısında dimdik bir şekilde bu memleketin insanlarını düşünen iyi kadroları karşısında bulacaktır. Seçilen belediye başkanının işten çıkartılan işçilerin sorunlarını hemen çözmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz ama mevcut çalışanlara yapılacak zulm ve işten çıkartma girişimlerinde ise karşısında bizi bulacağını bilmesini isteriz. Bundan böyle doğrunun yanında en büyük destekçisi yanlışın karşısında ise dimdik duran bir muhalefet anlayışını devam ettireceğiz.”

BAŞKAN GÜLEN’DEN CEVAP

İddiaların ardından Gündoğmuş Gazetesi’ne açıklama yapan Gülen, bu iddiaların gerçekliği yansıtmadığını söyledi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara cevap verdi. Gülen, her mahalleye adil bir şekilde hizmet ettiklerini ve seçim sonrası herhangi bir mahalleyi cezalandırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti.

‘AZ OY ALDIKLARIMIZA DAHA ÇOK HİZMET EDECEĞİZ’

Gülen, ilçenin her bölgesine eşit ve adil bir şekilde hizmet götürme gayreti içinde olduklarının yanı sıra seçimlerde daha az oy aldıkları mahallelere daha çok hizmet edeceklerini vurgulayarak halkın tercihlerine saygı duyduklarını ve muhalefetin demokratik işleyiş içindeki rolünü önemsediklerini dile getirdi.

‘BELEDİYEDE BİR TORBA ÇİMENTO BİLE YOK’

Göreve gelmesinin ardından merkezde yapılması gereken bir inşaatın devam ettirilmesi için kullanılması gereken çimentoların daha önce seçim çalışmaları kapsamında önceki dönem belediye başkanı ve İYİ Parti’nin ortak hareketi sonrası vatandaşlardan oy alabilmek için vatandaşa verildiğini söyleyen Başkan Gülen,” Şu anda belediyede bir torba çimento kalmamış. Belediyenin çimentolarını dağıtmışlar. Ben merkezdeki yapılması gereken inşaatın devamı için belediyeye ait olan çimentoları toplattım. Asla yatırımları durdurmak gibi bir algı oluşturulmasın. Hizmet sözümüzü yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.  -Özlem Kaygusuz

İYİden iddialar