İYİ Parti'den "BAYRAK" tepkisi

İYİ Parti'den 'BAYRAK' tepkisi İyi Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, milli bayram ve anmalarda günün önemine ilişkin afişlerin geri plana atılarak o günün belediye başkanı Mehmet Özeren

İYİ Parti'den “BAYRAK” tepkisi

İyi Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, milli bayram ve anmalarda günün önemine ilişkin afişlerin geri plana atılarak o günün belediye başkanı Mehmet Özeren’e özel bir etkinliğe dönüştürüldüğünü iddia etti.

Gündoğmuş Belediyesi ve Gündoğmuş Kaymakamlığı işbirliğinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliklerinin amacının dışına çıktığını belirten İyi Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya bu duruma tepki gösterdi.

15 Temmuz günü akşam saat 20:15’te Cumhuriyet meydanından başlayan yürüyüşe yazılı olarak davet edildiklerini ifade eden Çatalkaya, "Etkinlikte neden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in posteri en ön safta yani mehteran takımının önünde taşındı" diye tepki gösterip şu soruların yanıtlanmasını istedi.

Milli Birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturan, şehit kanları ile sulanan Türk Bayrağı neden en arkada taşınmıştır. Bu Türk Milletine bir saygısızlık değil midir ?

İyi Parti olarak bize yazı gönderildiği halde ve protokolde yer almamız istenmiş ama neden bizim protokolde oturabileceğimiz bir yer ayrılmadı?

İyi Parti olarak o gün bu konu dikkatimizi çekmiş ve rahatsız olduğumuz yine aynı zamanda o gün orada bulunan vatandaşlarında ortak tepki gösterdiği Türk Bayrağı’nın en arkada olduğu, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in fotoğrafının bulunduğu afişin neden en önde taşındı? Sorularına cevap istedi.

Çatalkaya, yürüyüş esnasında neden Türk Bayrağının arkada taşındığını öğrenmek için Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgin’e sorduğunu ancak kaymakam Özbilgi'nin "İşine bak" diye cevap verdiğini kendisinin de bunun üzerine "Biz zaten işimize bakıyoruz" diye tepki gösterdiğini dile getirdi.

Kaymakamlık ve savcılık Türk Bayrağı’nın en arka safta taşınmasına neden soruşturma başlatmamıştır diyen Çatalkaya "Başlatıldıysa lütfen kamuoyunu bilgilendiriniz. Kaymakamlığı uyarmamıza rağmen Kaymakamlık gibi ciddi bir kurumu temsil eden Sayın Kaymakamımız Hamza Özbilgi, kendisini uyarmaya çalıştığımız bir konu hakkında bizlere neden ters bir davranış seçmiştir" diye sorularını sürdürdü.

Daha öncede 19 Mayıs (2022) Gençlik ve Spor Bayramı’nda da aynı bu şekilde bir görüntü yaşandığını kendilerinin de kamuoyunu bilinçlendirmek adına tepki gösterdiğini bu tepkinin ise Gündoğmuş’umuzun yerel Gazetesi’nde haber yapıldığını anımsattı.

Çatalkaya, "Aynı olay 15 Temmuz günü yaşanmış ve İyi Parti olarak biz tepkimizi göstererek ne yürüyüşe ne etkinliğe de katıldık. Vatandaşlarda yaşanan ve tekrarlanan bu durum üzerine etkinliğe az sayıda katılım gösterip kısa sürede alandan ayrıldı. Meydanda bulunanlarda belediye işçileri, orman işçileri ve diğer kamu kurumlarının personelidir. Yaşanan bu durumlar hem muhalefet partilerini hem de vatandaşları rahatsız ettiği aşikardır" diyerek sorularına yanıt verilmesini istedi. Haber: Mesut Uygur