Kadın çiftçilere çağrı

Kadın çiftçilere çağrı Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması'nın başvuruları başladı

Kadın çiftçilere çağrı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması’nın başvuruları başladı. Gündoğmuş’ta yarışmanın ilçe finali 14 Ağustos Salı günü Belediye Salonu’nda yapılacak.

Kadın Çiftçiler Yarışacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması’nın başvuruları başladı. Gündoğmuş’ta yarışmanın ilçe finali 14 Ağustos Salı günü Belediye Salonu’nda yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyen kadınlar için, 2018 Kadın Çiftçiler Bilgi Ve Kültür Yarışması Uygulama Esasları yayınlandı. Buna göre yarışmanın şartları şöyle:
İlçe finali için en az 4 en fazla 8 kadın çiftçi yarışmacı yarışacaktır.
Yarışmacı olacak çiftçi kadınlar en fazla lise mezunu, 18 yaşından gün almış olacaktır.
2016-2017 Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması’nda İl Finalinde 1., 2. ve 3.’cü olan Kadın Çiftçiler 2018 Bilgi ve Kültür Yarışmasına yarışmacı olarak katılamazlar.
İlçe ön elemeleri müracaat tarihi 26 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek. Müracaat eden kadın çiftçi sayısı 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü’ne yazı ve tulay.kucukali@tarim.gov.tr adresine mail ile bildirilecektir.
Çiftçilik dışında bir yerde çalışıp, sigorta giriş bildirgesi olan çiftçilerin yarışmaya başvuruları kabul edilmeyecek.
Herhangi bir çiftçi örgütüne (kooperatif, birlik, ziraat odası) üye olması ve/veya çiftçilik belgesine (ÇKS, AKS vb.) sahip olması ya da birinci dereceden akrabalarından (evli ise eşinin anne-babası, kardeşleri, evli değilse; anne-baba, kardeşler) birinin üye olması,
Müracaaat eden kadın çiftçilerin sayısının en az 4 en fazla 8’den fazla olması durumunda ön eleme yapılacak. Yazılı sınav sonrası en yüksek puanı alan ilk sekiz yarışmacı İlçe Finalinde yarışmaya hak kazanacaktır.
İlçe Finalinde yarışmaya hak kazanan yarışmacıların kişisel bilgileri uğraştıkları tarım kolu, hobileri bir üst yazı ve tulay.kucukalı@tarim.gov.tr ile İl Müdürlüğümüze gönderilecektir. Dereceye giren yarışmacılar Ziraat Bankasında hesap açtıracaklar.
İlçe Finalinde ilçenin yarışacağı sorular kura ile belirlenecek. Yarışmaya hak kazanan yarışmacılara 15 soru sorulacak.
İlçe birincileri İl de düzenlenecek olan yarı finale katılacak. Yarı Final yazılı olarak yapılacak.
8 Finalist 20 Ekim 2018 tarihinde İl Final Yarışmasına katılacak.
YARIŞMADA DERECEYE GİREN KADIN ÇİFTÇİ ÖDÜLLERİ
Yarışmacılara;
İlçe Finallerinde;

1. 1.750 TL,
2. 1.000 TL,
3. 600 TL değerinde ödül,

İl Finalinde ise;
1. 15.000 TL,
2. 10.000 TL,
3. 7.500 TL değerinde ödül, kalan beş finaliste ise 1.000 TL değerinde ödül verilecektir.