KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU Gündoğmuş Gazetesi 22 Aralık 2014 günü yayın hayatına başladı

KAMUOYUNA DUYURU

Gündoğmuş Gazetesi 22 Aralık 2014 günü yayın hayatına başladı. Kurulduğumuz günden beri Antalya’nın küçük ve şirin ilçesinin sesini daha fazla duyurmak, gelişmesine katkıda bulunmak için çaba sarf ettik. Bu doğrultuda her sese, görüşe ve fikre yer verdik. İlçe için olumlu gelişmeleri ‘müjde’ olarak duyururken, olumsuz bir duruma da ‘tepki’ olarak sayfalarımızda yer verdik. Bunu yaparken de asla kimseyi memnun etmek ya da kimseye karşı bir tavır çabası içinde yer almadık. Tek derdimiz Gündoğmuş’un daha fazla gelişmesi, daha fazla hizmet alması oldu.
*-*-*
Ülkemizde basının çok seslilikten uzaklaştığı, hep bir tarafa sırtını dayayıp diğer tarafa saldırdığı bir dönemde biz tarafsız olmaya ve çok sesliliğe özen gösterdik. Birçok basın kuruluşunun maalesef tarafsızlığını yitirdiği bu süreçte tarafsız olmaya çalışmak bazen anlaşılmıyor.
*-*-*
Geçen haftaki sayımızın manşeti, Köprülü Mahallesi’ne Gündoğmuş Belediyesi yerine Alanya Belediyesi’nden hizmet yapılması idi. Haftanın en çok konuşulan olayı olduğu için fazlasıyla manşet olmayı hak ediyordu. Ancak bunu haber yaparken Gündoğmuş Belediyesi’nin hiç hizmet yapmadığı veya başarısız olduğu yönünde bir tavır içinde yer almadık. Çünkü geçmişte Gündoğmuş Belediyesi tarafından ilçeye yapılan birçok haberi sayfalarımızda genişçe yer verdik. Hatta sadece 1 yıl içinde 14 kez Gündoğmuş Belediyesi’nin icraatlarını manşetten duyurduk.
*-*-*
Geçen haftaki çok konuşulan olayın manşetinin yanı sıra daha önce internet sitemizde yayınladığımız ve yayın günü gelince de gazete sayfamızda yer verdiğimiz çevreye saçılan çöpleri haberleştirdik.
Bu haberlerin ardından Gündoğmuş Belediyesi’nden personel Yılmaz Tunçkol arayarak “Artık belediyeye gazete göndermeyin” dedi. Bunu da Belediye Başkanı adına söylediğini ekledi. Daha sonra ise bir esnaf arayarak Gündoğmuş Belediyesi, Büyükşehir İlçe Hizmet Birimi ve AK Parti İlçe Teşkilatı’na gazetenin gönderilmemesinin kendisine bildirildiğini aktardı. Acaba Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özeren'in personelinin söylediği sözlerden haberdar mıdır ve arkasında mıdır?
*-*-*
Belediye, hizmet birimi ve ilçe teşkilatı birilerinin ne malı ne de tekelindedir. Kamuoyunun ortak kurumlarıdır. Nasıl ki gazete olarak basın meslek ilkelerine özen gösteriyorsak, o kurumların yetkilileri de görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak söz ve davranışlarda bulunmalılar.
Baskı kurarak sindirmeye ya da susturmaya çalışmak, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmaz.
*-*-*
Tekrarlamak gerekirse tek sesli, tek yönlü, taraflı bir basının yaygınlaştığı bu süreçte tarafsız olan basın anlaşılamıyor olsa gerek. Ancak biz, bir kesimin hoşuna gidecek, övecek onu memnun edecek, hatalarını ört bas edecek bir anlayışta değiliz. Hiçbir kesimden maddi bir çıkar beklentimiz yok. Hiç kimseyle gizli bir anlaşmamız da yok. Hizmet için artı değeri varsa takdir, eksikliği varsa eleştiri etmek halk adına görevimizdir. Bu doğrultuda da yayın hayatımıza devam edeceğiz.
Gündoğmuş’un gelişmesi, büyümesi, sesinin duyurulması ve hak ettiği hizmeti alması için şahsı çıkar peşinde koşmadan, kimseden bir şey beklemeden var gücümüzle çalışacağız. Herkesin de bu yönde çalışmasını bekleriz.

-Gündoğmuş Gazetesi -