KAMUOYUNA DUYURULUR

KAMUOYUNA DUYURULUR Gündoğmuş Gazetesi olarak basın yayın ilkelerine ve yasal sorumluluklarımıza bağlı olarak uzun zamandır yayın hayatımızı sürdürmekteyiz

KAMUOYUNA DUYURULUR

Gündoğmuş Gazetesi olarak basın yayın ilkelerine ve yasal sorumluluklarımıza bağlı olarak uzun zamandır yayın hayatımızı sürdürmekteyiz.
Gündoğmuş'un gelişmesi, daha fazla hizmet alması ve halkın hak ettiği bilgiyi, huzuru, güveni ve refahı alabilmesi tek gayemizdir.
Gazete olarak künyemiz, kimliğimiz açıktır. Bu nedenle kim veya kimler tarafından yönetildiği belli olmayan, bir çocuğun bile iki dakikada açabileceği basit sosyal medya sayfaları bizim muhatabımız olamaz. O nedenle onlara verilecek cevabımız yoktur.
İşin ilginç yanı bu basit sayfaların ilçe yöneticileri tarafından dikkate alınması ve kendi borozanlığını, kalemşörlüğünü yaptığı için yayılmasını sağlamalarıdır. Bu durum ise "Körler, sağırlar, birbirini ağırlar" atasözünü akla getirmektedir.
Gazete olarak reklam, ilan gelirlerinden gayri bir gelirimiz veya bir girişimimiz yoktur, olmamıştır. Hakkımızdaki iddialar çarpıtma ve iftiradan ibarettir. Bu yalan ve iftiralar ile kamuoyu nazarında itibarsızlaştırmak istenmekte, bu vesileyle haberlerimizin dikkate alınmamasını istemektedirler. Ama boşa çaba sarf ediyorlar. Çünkü gazetemizin haberleri sayesinde haberdar oldukları hizmet eksikliklerini seçime günler kala gidermeye çalışmışlardır. Bu da kendilerinin de gazetemizi dikkate aldığının ve kendi ifadeleri ile çeliştiklerinin açık kanıtıdır.
Gazetemiz gerçekleri tüm çıplaklığıyla kamuoyuna duyurdukça 'Gündoğmuş küçük yer, istediğimiz gibi at koştururur, kimseler duymaz' diye düşünenlerin huzuru kaçmıştır. Ama biz rant çevrelerinin değil, halkın huzurunu düşünüyoruz.
FETÖ kitaplarının çöplükte yakılmak istenmesini ortaya çıkarıp kamuoyuna duyurduğumuz zaman birileri gazetemizin halka ulaşmasının önüne geçmek istemişti.
Görevli olmadığı halde (görevli olsa dahi) kamunun aracıyla eğlenceye gidilmesini kanıtlarıyla haberleştirmemizden de birileri rahatsız olmuştu.
Kusura bakmayın, halkın rahatı sizinkinden çok çok daha önemli.
Yaşanan son hadiseler de bize kabahatini bastırmak için daha çok yaygara koparan çocukların davranışını hatırlatmaktadır. Yasalara aykırı, usulsüz ve hukuksuzca yapılan seçim propaganlarını görüp halkın kandırılmasına müsaade edemezdik. Aynı şekilde gece meydana gelen olayda olduğu gibi olaydan hemen sonra da sıcağı sıcağına kendilerini sosyal medyadan savunmaya çalışmaları da asıl kabahati örtbas etmeye çalışmak için yaygara koparmaya devam etmektir.
Kendileri hakkında olumlu gelişmeleri haberlerimizde yer verirken asli görevimizmiş gibi algılayıp mağrur tavır sergileyenler, iş olumsuz gelişmeler ve gerçek kanıtlarla ortaya çıkan haberlere gelince son yaşanan olaylarda olduğu gibi yaygara koparmaktadırlar.
Günümüz ulusal basınının bir çoğunda gördükleri mevcut yöneticileri pohpohlayıp yanlışlarını örtbas etmek, rakiplerini kötülemek ve yöneticilerin kamuya yönelik borozanlığını yapmayı 'gazetecilik' sananlar bize mesleğimizi öğretmeye kalkmasın. O bildiğiniz ve okudukça keyif aldığınız 'yandaş basın' değiliz. Halkın taleplerini yöneticilere duyurmak ve halkın yönetimden şeffaf şekilde haberdar olması önceliğimizdir.
Seçimden sonra da işbaşına gelecek yeni yönetim karşısında da tavrımız değişmeyecek, ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Kendileri satın alamayanlar, başkaları satın aldı sansın. Kişi kendinden bilir işi.