KARANFİL

Karanfil, yemeklerde çay olarak tüketilmesinin yanında farklı bir tat katması için sigaralarda da kullanılmaktadır

Karanfil, yemeklerde çay olarak tüketilmesinin yanında farklı bir tat katması için sigaralarda da kullanılmaktadır. Bunun yanında bir antiseptik olarak tıp alanında da kullanılmaktadır.
Karanfil, çok güçlü bir aromaya sahiptir.

Karanfilin sağlığa faydası da zararı da en az kokusu kadar keskindir. Bazı rahatsızlıklara anında çözüm sağlar. Birçok ürkütücü hastalık için ise ciddi anlamda koruma sağlamaktadır.
Bu yüzden doğru ve düzenli olarak tüketilmesi sağlık açısından çok önemlidir.

Karanfil, çok eski çağlardan itibaren bilinen ve hastalıkların tedavisi için kullanılan bir bitkidir. A, K, E ve B6 vitaminleri açısından çok zengindir. Bunun yanı sıra çok iyi bir
kalsiyum, potasyum, sodyum, manganez deposudur. İnanılmaz derecede uçucu yağlar içerir. Omega 3 ve Omega 6’nın çok bulunduğu ender bitkilerdendir.

Karanfilin Sağlığa Faydaları
Karanfilin bilinen en önemli faydası diş ağrıları karşısında çok keskin olması ve çok kısa zamanda diş ağrısını geçirmesidir. Belki de bu yüzden diş macunlarında kullanılmaktadır.
Bunun dışında çok etkili bir antioksidan özelliğinin olması kanserden solunum yolları hastalıklarına, saçlardan tırnaklara kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumak için hizmet etmektedir.

Karanfil Diş Ağrılarını Giderir: Karanfil, diş macunu sektöründe çok yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. Karanfilin diş ağrılarına iyi geldiği çok eskilerden bilinir. Eğer çok
acı verici diş ağrısı çekiyorsanız bir karanfili ağrıyan kısma koyabilirsiniz. Veyahut da karanfil yağından çok az bir miktar pamuğa dökerek ağrıyan dişin üzerine koyabilirsiniz.
Çok kısa bir sürede ağrıyı geçireceğini göreceksiniz.

Öksürük ve Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Karanfil öksürük ve kötü nefes kokusuna karşı da etkilidir.
Karanfil Şişkinliği Giderir: Karanfil, su ile karıştırılarak veya çay olarak hazırlanıp içilebilir. Bu şekilde bağırsaklarda karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik şikayetlerine önemli
ölçüde çözüm üretir ve rahatsızlığı giderir.
Yorgunluğu Giderir: Karanfilin yorgunluğu giderici özelliği vardır. Yorgunluktan kaynaklanan olumsuz düşüncelerden sizi uzaklaştırır ve dolaylı olarak ruh sağlığımıza da olumlu yönde etki eder.
Karanfil Strese Karşı İyi Gelir: Karanfilden meydana gelen gevşeme ve rahatlamalar stresi de aynı zamanda azaltır.
Deri İçin Karanfil Çok Faydalıdır: Karanfil tozunun deriye birçok faydası vardır ama genelde karanfil yağı kullanılmaktadır.
Karanfil Akneleri Giderir: Özellikle karanfil yağının akne tedavisi için çok etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Akne dışında siyah lekeleri çıkarma noktasında da gayet başarılıdır.
Yara, sivilce ve benzeri deri hastalıklarına çok iyi gelir.
Karanfil Sinüzite İyi Gelir
Soğuk Algınlığına İyi Gelir