'Kendini adam mı sanıyor?'

  Gündoğmuş Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahreddin Paşa hakkındaki paylaşımına tepki gösterdi

 

Gündoğmuş Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahreddin Paşa hakkındaki paylaşımına tepki gösterdi. Zayed, 'Medine Kahramanı' olarak bilinen Fahreddin Türkkan’ı 'hırsız' olarak suçlayıp “İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu” yazmıştı. Türkiye’den sert tepki ile karşılanan bu sözlere Muhtar Yılmaz da kayıtsız kalmayarak “Arap yarımadasından bedevinin birisi çıkıp ecdadımız Fahrettin Paşa’ya hakaretler ediyor. Acaba bu bedeviler kendini adam mı zannediyor. Oysaki Osmanlı döneminde o coğrafyada kimsenin burnu bile kanamadı. Biz o coğrafyadan çıkalı kan gövdeyi götürüyor” dedi.

RA-1
Ömer Fahreddin Türkkan, Türk askeri ve diplomat. Özellikle Birinci Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği iki yıl yedi ay süren Medine Müdafaası ile bilinmektedir.