KİVİNİN FAYDALARI (1)

KİVİNİN FAYDALARI (1) Kiviyi bu kadar önemli kılan sadece otantik tadı değil şüphesiz… Kivi, A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin mineral ve elementler açısından old

KİVİNİN FAYDALARI (1)

Kiviyi bu kadar önemli kılan sadece otantik tadı değil şüphesiz… Kivi, A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok zengin mineral ve elementler açısından oldukça zengindir. Bunun dışında içerdiği yüksek orandaki lif, sindirim sistemi sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Bu lifler özellikle mide sağlığı için çok önemlidir.

Kivinin Sağlığa Faydaları
İçerdiği besin maddeleri sayesinde sağlığımıza çok fazla katkısı vardır. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır. Antioksidan özelliğinden dolayı kalp damar sağlığı için önemlidir ve bu özelliği bütün organlara yardımcı olur.

Kivi Sindirim Sistemini Kuvvetlendirir: Kivinin yüksek miktarda lif içermesi sindirim sitemi için çok faydalıdır. Ayrıca sindirim sistemi için çok faydalı olan protein açısından da zengindir. Lifler özellikle mide sağlığı için önemlidir. Lifler sayesinde midede bulunan asit oranı dengelenir ve midede meydana gelebilecek asit dengesizliğine karşı içeriden mide duvarlarını korur.

Kivi Kan Basıncını Dengeler: Kivinin içerdiği besin ve elementler kan basıncı seviyesini de sağlıklı bir seviyede tutmaya yarar. Ayrıca kan basıncının sağlıklı bir seviyede bulunması damar ve kalp sağlığı için de önemlidir. Bu şekilde kalp fazla zorlanmaz ve olası kalp krizi, inme ve felç geçirme oranlarını azaltır.

DNA Hasarlarından Korur: Kivinin antioksidan özelliğinin yanında içerdiği besinler yardımıyla DNA hücrelerinin korunması ve hasarlı DNA hücrelerinin onarılmasını sağlayan eşsiz besin kaynaklarından bir tanesidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Doğal antibiyotik, yani antioksidan özelliği yanında C vitamini deposu olması bağışıklık sistemini kuvvetlendirici en önemli etkendir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek her hastalığa karşı bünyeyi korur. Bünyenin savunma sisteminin daha güçlü ve hassas hale gelmesini sağlar.

Kivi Kalp Sağlığı İçin Faydalıdır: Günde ortalama 3-4 kivi yemek kanın pıhtılaşma oranını %18 oranında azaltmaktadır. Birçok kişi kan pıhtılaşmasını azaltmak için aspirin ve benzeri ilaçlar kullanmaktadırlar fakat bu tür ilaçların bağırsak kanaması gibi birçok yan etkileri olabilmektedir. Kivi ise hiçbir yan etkiye neden olmadan aynı görevi doğal yollardan görmektedir. Kan pıhtılaşma sorunu olanlar için düzenli olarak tüketilmesi önerilir.