KİVİNİN FAYDALARI (2)

KİVİNİN FAYDALARI (2) Diyabet Hastaları İçin Kivi: Kivi diyabet hastaları için tehlikeli besinler sınıfında değildir

KİVİNİN FAYDALARI (2)

Diyabet Hastaları İçin Kivi: Kivi diyabet hastaları için tehlikeli besinler sınıfında değildir. Birçok uzman şeker hastaları için bir risk taşımadığını belirtmektedir. Genelde tatlı bir besin olduğu için şekeri yükselttiğine dair yanlış bir kanaat vardır

Makula Dejenerasyonu ve Diğer Göz Sorunlarına Karşı Koruyucu Özelliği Vardır: Makulo dejenarasyonu, yaşlılarda meydana gelen bir görme kaybı hastalığıdır. Bir araştırma sonucuna göre kivi tüketen insanlar %36 oranında kivi tüketmeyen insanlardan daha az bu hastalığa yakalanmaktadır. Ayrıca genel anlamda göz sağlığı için önemlidir, hücrelerin korunmasına ve serbest radikallere karşı gözleri korur.

Kivi Serbest Radikallerin Düşmanıdır: Serbest radikaller, kanserden kalp damar hastalığına, bağırsak enfeksiyonundan cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığın ana sebeplerindendir. Vücutta meydana gelen birçok hastalık ve sorunun baş aktörü serbest radikaller olduğundan dolayı, bunlara karşı mücadele eden her besin kaynağı, genel anlamda vücudun neredeyse bütün organlarına sağlık açısından çok önemli katkı sağlamaktadırlar. Kivi, antioksidan özelliği ile bünyeyi serbest radikallerden temizlediği gibi, C vitamini yardımıyla da etkisiz hale getirir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur: Kivi genel anlamda sindirim sistemi için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Bağırsakların parazitlerini ve serbest radikallerini temizleyen kivi, çalışmayan bağırsakları hareketlendirir. Böylece dolaylı olarak zayıflamaya da katkı sağlar.

Astım ve Bronşit Hastalığına İyi Gelir: Kivinin en şaşırtıcı özelliğinden bir tanesi solunum yolları hastalıklarına iyi gelmesidir. Dolaylı olarak akciğerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Kronik astım sorunu yaşayan hastaların astım ataklarını hafifletebilir veya geciktirebilir. Bunun yanında antioksidan özelliğinden dolayı sigara veya diğer maddeleri kullanan kişilerin akciğerlerine verdikleri zararı kısmen giderebilir.

Doğum Öncesi Beslenme İçin İyi Gelir: Kadınların doğum öncesi beslenmeye dikkat etmeleri gerekir. Bu yüzden doktorları bazı yiyecekler konusunda şartlara ve kişinin bünyesine göre bazı kısıtlamalar getirebilir. Fakat kivi, doğum öncesi beslenmede hem anne hem de bebeği için önemli bir besin kaynağıdır. Doğumu kolaylaştırıcı özelliği vardır. Hamilelik ve doğum sonrası meydana gelebilecek kabızlık sorunlarına çözüm olabilir.

Kivi Cilt Sağlığı İçin Faydalıdır: Bol miktarda C vitamini içeren kivi bu özelliği ile cilt sağlığını da korumaktadır. Cildin genç ve sağlıklı olmasını sağlar, bunun yanında antioksidan özelliğinden dolayı cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Mantar ve enfeksiyon hastalıklarını giderir.

Kivi mükemmel bir laksatif, diyet lifi ve antioksidan deposudur. Düzenli tüketildiğinde toksinler ve atıkların ortadan kaldırılması için vücuda yardımcı olur. Böylece sağlıklı ve parlayan cilt sahibi olmuş oluruz. Kivi, E vitaminini yüksek miktarda içerdiği için cildi nemlendirir. Bu nedenle cildin esnek ve genç kalmasını sağlar, hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.