'Kızımı emanet edemeyeceğim kişiye oy vermem'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Rukiye Okşar, turizm başkenti Alanya'da eğlence adı altında yaşanan görüntülere tepki gösterirken temiz ve ahlak bilinci olan yöneticiler istediğini dile getirerek, 'Kızımı emanet edemeyeceğim ahlaksız ve duyarsızlıkta hiç bir kişiye partisi ne olursa olsun oy vermeyeceğim' dedi.

Özellikle Kurban Bayramı dolayısı ile kalabalıkla dolup taşan Alanya’da son zamanlarda yaşanan olaylara ALTSO Meclis Başkan Yardımcısı Rukiye Okşar’ dan tepki geldi. Okşar bayram süresince “eğlence” adı altında yaşanan rezilliklerin ahlak düzeyinden çok uzakta olduğunu belirterek barlar sokağı ile ilgili teklifini de kamuoyuna sundu. Ahlaklı ve temiz insan vurgusu yapan Okşar, Alanya’ya belediye başkanı olmak isteyen adaylardan beklentilerini de sıraladı.

‘BARLAR SOKAĞI UZAK BİR YERE TAŞINSA’

“Alanya’da Barlar Sokağı merkeze uzak bir yere taşınsa” diyen Okşar,” Şehrimizin merkezinde böylesine ucuz ve ahlaksız görüntülere şahit olmasın diye evlatlarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Çok üzülüyorum. O sokak Kültür Sokağı’na dönüşse, bizler de ailemizle dostlarımızla güven içerisinde o sokakta çay-kahve eşliğinde kitap okuyabilsek, çeşitli atölyeler olsa , sergileri ziyaret edebilsek, Kültürel etkinliklerin yanı sıra keyifli bir vakit geçirme alanı yaratılsa galeri, müzik platformu, müzik stüdyosu, çok amaçlı salon, çocuk sanat merkezi, tasarım dükkanları, kütüphane, yeşilçam sineması ve kafeler yer alsa. Bu sokak, yolu Alanya’ya yolu düşen herkes için kültürel buluşma noktası olsa.” ifadelerini kullandı.

TEMİZ YÖNETİM VURGUSU

Okşar, yönetim ile ilgili beklentilerini temiz, ahlaklı ve güvenilir idarecilerden yana olduğunu belirterek, ” Yaz aylarında “Turizm Başkenti” olsun istediğimiz Alanya’mız , maalesef uyuşturucu ve sapıklıkların başkenti oluyor. Duyarlı ve şehrimizin çocuk ve gençlerine umutla bakan onların ve hepimizin geleceğine önem veren bir vatandaş olarak bu düzene kahroluyorum. Bir şehrin büyümesi sadece ekonomik büyümeyse ve şayet betonlaşmaktan ibaretse ben bu düzene karşıyım. Kültür ve ahlak seviyesini yerle bir eden, para ile şehri ve içinde yaşayanları satın alan, satın alacağını sanan, yada tehditle şantajla kaba kuvvetle bi şehri yönetmeye aday hiç bir yöneticiyi şahsen kabul edemiyorum. Şehir geleceğimizdir. Kızımı emanet edemeyeceğim ahlaksız ve duyarsızlıkta hiç bir kişiye partisi ne olursa olsun oy vermeyeceğim. Tek ihtiyacımız olan şey artık temiz ve ahlak bilinci olan yöneticilerdir” dedi. – Özlem Kaygusuz

rukiyeokşar altso alanyabarlarsokağı