'Koltukta oturmayacağım'

'Koltukta oturmayacağım' İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Sultan Çetin, internet üzerinden yayın yapan Haber Asi'nin konuğu oldu

‘Koltukta oturmayacağım’

İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Sultan Çetin, internet üzerinden yayın yapan Haber Asi’nin konuğu oldu. Çetin, adaylar tanıtım programda seçim stratejisi, çalışma ekibi, projeleri ve yönetim anlayışına yönelik açıklamalarda bulundu. Seçildiği takdirde yapacağı ilk icraatı sorulan Çetin, “Seçilirsem ilk olarak kendime sekreter koltuğu alacağım. Başkan koltuğunu bırakacağım. Ben oda başkanlığı döneminde doğru düzgün başkanlık koltuğunda oturmadım. Hep üreten çalışan tarafta oldum. Belediyede de rahata alışmamak adına sekreter koltuğuna oturacağım” dedi.



İlk projelerini açıkladı

İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Sultan Çetin, internet üzerinden yayın yapan Haber Asi’nin konuğu oldu. Çetin, adaylar tanıtım programda seçim stratejisi, çalışma ekibi, projeleri ve yönetim anlayışına yönelik açıklamalarda bulundu. Neden İYİ Parti’yi tercih ettiğini açıklayan Çetin, Atatürk ilkelerinin bir partiye mal edilmiş veya halka öyle empoze edilmeye çalışıldığını ve buna her zaman karşı çıktığını söyleyerek “Ne Cumhuriyetçilik CHP’nin ne de Milliyetçilik MHP’nin. Bunların hepsinin olduğu başka partiler de olabilir. Hepsinin harmanlandığını parti olarak düşündüğüm için İYİ Parti’yi tercih ettim.” dedi.
MEDYATİK OLARAK KULLANMAM
Uzun yıllar Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yaptığı için kendisini tanıtma ihtiyacı duymadığını belirten Çetin, her zaman esnaf ve vatandaşla iç içe olduğunu söyledi. Bunlarla övünüp medyatik şekilde kullanmayı doğru bulmadığını söyleyen Çetin, “Özellikle cenaze gibi olayları ön plana çıkartmak istemem” dedi.
SEÇMEN AKTARAMI VAR
24 Haziran seçimlerinden bu yana nüfusta artış olduğu yönündeki iddialara da değinen Çetin, 2017 verilerine göre tabela nüfusunun 7 bin 600 civarında olduğunu ancak 7 bin 300 civarında seçmen gözüktüğünü ifade ederek “Nüfusla seçmen oranına bakınca ne kadar büyük bir oranda nüfus aktarımı olduğu gözüküyor. Yaklaşık 1300 seçmen aktarımı var. Umarım bu yanlış düzeltilir” diye konuştu.
İKİ MECLİSİMİZ OLACAK
Başkan seçilmesi halinde oluşturulacak belediye yönetimi ekibinden bahseden Çetin, şöyle konuştu: “Gündoğmuş’ta yaşaması olmazsa olmazımız. En azından bir ayağı hep ilçemizde olacak. Coğrafyayı iyi bilen, temsil ettiği mahalleyi, sorunları net bir şekilde aktarabilecek, sevilen, ayrıştıran değil birleştiren insanlar olmasını tercih ettik. Bizim bir değil, iki meclisimiz olacak. Seçim gereği oluşan bir meclis ve görüş bildiren istişare meclisi olacak. Ekibimiz çok sağlam olacak.”
KAFAMIZA GÖRE YÖNETMEYECEĞİZ
Belediye yönetimi ve bütçe oluşturma konusunda da konuşan Çetin, “Biz belediyeyi kendi kafamıza göre yönetmeyeceğiz. Devletin verdiği yetkiler, kanunlar çerçevesinde yöneteceğiz. Bunların bazen ihlal edildiğini düşündüğüm için belirtiyorum. Bütçe olarak nüfus başına devletin verdiği bir gelir var. Bunların bile doğru kullanıldığı zaman çok daha istikrarlı icraatların yapılabileceğini düşünüyorum. Onun dışında iyi bir belediyecilik sergilenirse döner sermaye ile para kazanılabilir. Kazanılınca programlama ile doğru projeler ile yatırım haline dönüşünce boşa harcanmadan katkı sağlar” ifadelerinde bulundu.
MERKEZDE YEŞİLİMİZ AZALDI
Gündoğmuş’ta gördüğü eksiklikleri de aktaran Çetin, şunlar söyledi: “En başta eksiklikler şehrin planlanması yapılırken kamu yararına yapılan binaların konumlandırıldığı yerler son derece yanlış. Büyükşehir’in belediye binası gerekli ve çok da güzel oldu. Ama konumlandığı yeri doğru bulmuyorum. Tarihi Sinan Paşa Camii’ni gölgeledi. Geçici olarak kullanılan hastane binasının yine yeri doğru değil. Kamu binaları yapılırken merkeze yığılmış betonlaşmayı ön plana alınmış. Bu doğru bir karar değil. Merkezde yeşilimiz azaldı. Fayda ve maliyet araştırması yapılarak paralar harcanmalı.
Sanayi esnafı için Ahiler Rızık Çarşısı yapıldı. İsmini çok beğendim ama yerleşim yeri içine yapıldı. Sanayinin yerleşim yeri içine yapılması doğru değildir. Ayrıca sanayi esnafımızın ihtiyaç duyduğu geniş alana sahip değil.”
O YOLLARDA ULAŞIM KESİLEBİLİR
Büyük paralar harcanarak yapılan yolların projesinden farklı olarak yolların güzergahının değiştiğini de söyleyen Çetin, “Heyelanlar devam ediyor ve müdahale edilmiyor. Asfaltlar da hep yarılmış halde. Böyle devam ederse ulaşım kesilebilir” uyarısında bulundu.
AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK
İlçenin yükseköğrenimde yer edinmesi adına bir çalışma yapıldığını ancak yüksekokulun içinde öğrencinin bulunmadığını söyleyen Çetin, “Bunun da geçerli sebepleri vardır. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Birileri bir şeyleri eksik yapmış olabilir. Biz tamamlayarak daha çok üstüne çıkacağız. Meslek alanında lise bölümlerinin artırılması daha öncelikli olacak. Sanayide artık çıraklar yok. Bu gelecek yıllarda çok büyük bir eksiklik ortaya çıkaracak. O Nedenle mesleki bölümler artırılmalı” dedi.
O KOLTUKTA OTURMAYACAĞIM
Seçildiği takdirde yapacağı ilk icraatı sorulan Çetin, “Seçilirsem ilk olarak kendime sekreter koltuğu alacağım. Başkan koltuğunu bırakacağım. Ben oda başkanlığı döneminde doğru düzgün başkanlık koltuğunda oturmadım. Hep üreten çalışan tarafta oldum. Belediyede de rahata alışmamak adına sekreter koltuğuna oturacağım. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. En iyi ekiple bölgenin temsiline adayız. Herkesin oyuna talibiz. Ben varım diyen herkesle de projelerimizle çalışmak istiyoruz.” dedi.
GÜNDOĞMUŞ’UN GELİŞMESİ İÇİN PROJELER
Projelerinden bazılarını da ilk kez açıklayan Çetin, şunlar söyledi:
“Belediyecilik alanındaki politikamız hayvancılık ve tarım ile ilgili projelerde belediye olarak biz üzerine ne koyabilir. Bu tür politikalar geliştirsek hem geliri artırır hem de göçü durdururuz.
Gündoğmuş ve mahallelerimizin çevresi yenilenecek. Atıl kalmış köy okullarımız halkın kullanımına açılacak. Çevre düzenlemesinde yeşile önem vereceğiz. Doğal ürünlerin kullanılacağı parkları ön plana alacağız.
Üretimle ilgili soğuk hava deposu ve paketleme tesisi projemiz var. Bununla ihracat değerindeki ürünlerimizi daha iyi pazarlayabileceğiz. Güneş enerjisi ile çalışan doğa dostu bir tesis olacak.
Zeytinyağı tesisi kuracağız. Birlikler ya da kooperatifler kuracağız.
Büyük paralar parke taşlarına yatırılıyor. Parke taşını kendimiz üreteceğiz.
Tanıtım ile ilgili Gündoğmuşspor Kulübü’nü canlandıracağız.
Bahçe tarımını güçlendirmek adına üretim yapmak isteyen halka tarımsal destek vereceğiz.
Dağlarımızdaki yabani ağaçların aşılanmasını sağlayacağız. Bununla birlikte hem üretime katılacak hem de arıcılık projelerimizi destekleyecek.
Konaklama sorununu gidermek için otelimizi sağlayacağız. 12 ay turizmi canlı tutmak adına hem yayla yollarını açacağız hem de bungalov evleri kuracağız.
Ticaret olarak halkı tarım ve hayvancılıkla yeniden buluşturup kooperatiflerle destekleyeceğiz.
Esnafımızı destekleyecek sanayi alanları kurulacak. Dışarıdan yatırımları getirebilmek için imara açma projelerimiz var.
Sosyal alanlar için gençlik evleri kuracağız. Yayla turizmi için festivaller düzenlenecek, mevcut olanlar genişletilecek.
İçme ve sulama suyu sorununa Büyükşehir destekli çözüm getirilecek.
Bütün mahallelerimizin yollarının asfalt çalışmalarını yapacağız.
Minibüsler için terminal ve duraklar kurulacak.
Piknik ve mesire alanları artırılacak ve temizliği sağlanacak.
Bakacak kimsesi olmayan yaşlılar için sosyal belediyecilik olarak projeler geliştireceğiz.
Benzer projeleri CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’in projelerinde de gördüm. İnşallah onlar da kazanır ve destek alırız.”