Korkunç iddia

Korkunç iddia Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in HAK-İŞ Sendikası'na bağlı yaklaşık 30 işçiyi işten çıkarmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Korkunç iddia

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in HAK-İŞ Sendikası’na bağlı yaklaşık 30 işçiyi işten çıkarmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Adı geçen işçilerin belediye önünde mesai doldurmak için beklemeleri de iddiaları güçlendiren nokta oldu.

Geçmiş dönemlerde de birçok defa siyasi kararları ile dikkat çeken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bu defa da bir skandala imza attı. İddiaya göre HAK-İŞ Sendikası’na bağlı işçilere mobing yapan Özeren, sözlü olarak işçilerin iş haddini sonlandırdığını dile getirdi. Hatta bir iddiaya göre 9 işçi baskı ile sendikadan istifa ettirildi. Sendikadan istifa etmeyenlere ise işten çıkarma baskısı devam ediyor. Noterden çıkışlarının verildiği bilgisi ise gündeme gelen başka bir idda konusu oldu.

SÖZLEŞME İMZALAYIN BASKISI

Sendikaya üye olan işçilerin 6 aylık sözleşmeye imza atmasını talep eden Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, sözleşmeye imza atmayan işçilere “Tasını tarağını toplasın bıraksın gitsin” dediği ise ilçede ayrı bir idda konusu oldu. Yine iddialar arasında yer alan bir diğer konu ise Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in damadı Emre Başsoy ve yeğeni Hasan Özeren’in de HAK-İŞ’e üye olduğu halde aynı baskıya maruz kalmaması oldu.

BELEDİYE ÖNBÜNDE NÖBETTELER

Belediye Başkanı ile işçiler arasında 1 haftadır devam eden süreç 28 Temmuz Perşembe günü belediye önünde işçilerin direnişi ile sonuçlandı. HAK-İŞ Sendikası’ndan istifa etmeyen 26 işçi Gündoğmuş Belediyesi önüne gelerek mesai nöbetine başladı. Konuyla ilgili yasal başvuruları yapacaklarını dile getiren işçiler konuyu AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın’a kadar taşıdılar. İbrahim Aydın’ın ise 29 Temmuz Cuma günü belediyeye gelerek işçilerle görüşeceği öğrenildi. – Mesut Uygur