Manavgat'a OSB kurulacak

Manavgat'a OSB kurulacak Manavgat'ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalandı

Manavgat’a OSB kurulacak


Manavgat’ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalandı. Komşu ilçeye OSB’nin kurulması ile Gündoğmuş da ekonomik olarak fayda sağlayacak.


Manavgat’ın Hacıobası Mahallesi’nde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili karar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım tarafından imzalandı. Kararda 34,4512 hektar büyüklüğündeki alan ilgili yönetmelik gereği Manavgat OSB yeri olarak kesinleştirildiği, yer seçiminden sonra OSB kuruluş protokolü için Antalya Valiliğince çalışmalara başlanılması ve istenen bilgi ve belgelerin bakanlığa gönderilmesi gerektiği belirtildi. OSB’de yatırımcılardan alınan ön talep formlarına göre ilk aşamada 125 firmanın yer alacağı ve toplam 6 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.

GÜNDOĞMUŞ DA FAYDALANACAK


İlçe ekonomisinin turizm ve tarım ağırlıklı olduğunu belirten Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için OSB’nin önemini vurguladı. Yiğit, “Manavgat 230 bini aşan nüfusu ile ciddi bir cazibe merkezi haline geldi. Akseki, İbradı, Gündoğmuş gibi çevre ilçelerle ekonomik bağı olan Manavgat ekonomisinin çeşitlenmesi için yeni bir alternatife ihtiyaç vardı. OSB’nin kurulması ile Manavgat’ta yeni bir ekonomik faaliyet, iş alanı ortaya çıkacak. Manavgat Karma Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş kararı Manavgat’a hayırlı olsun” dedi.


ÜRETİM, İSTİHDAM, İHRACATA KATKI


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş ise oda ve ilçenin yıllardır gündeminde olan OSB ile ilçe ekonomisinin gelişip çeşitleneceğini belirterek, ilçe ve ilçe iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Boztaş, “Bu durum üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayacak. Üretimin artması ile ilçe ekonomisi daha da güçlenecektir” diyerek OSB’nin ilçeye hayırlı olmasını diledi. – Haber Merkezi


Manavgat OSB, 34,4512 hektar büyüklüğündeki alana kurulacak


Mustafa Yiğit


Ahmet Boztaş