Maskesiz çıkmayın

Maskesiz çıkmayın Gündoğmuş Kaymakamı Tanju Çanakçıoğlu, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde yapılan genel pandemi denetimlerine katıldı

Maskesiz çıkmayın

Gündoğmuş Kaymakamı Tanju Çanakçıoğlu, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde yapılan genel pandemi denetimlerine katıldı. Esnaf ve vatandaşlara maske takma, hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı.

KISITLAMALAR YENİDEN

Tüm dünyanın etkisi altında olduğu korona virüs salgınında Türkiye’de vakaların yeniden artması üzerine kısıtlamalara geri dönülüyor. Daha önce ‘kontrollü sosyal hayat’ adı altında adım adım gevşetilen kısıtlamalar yine aynı şekilde getirtilmeye başlandı.

MASKE TAKMAK ZORUNLU

Son olarak 81 il valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yeterince uyulmadığı için ülke genelinde kamuya açık her yerde tüm vatandaşların maske takmasını zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda Alanya’da da maskesiz sokağa çıkılmayacak. 

AYAKTA YOLCU YASAK

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Restoran, otel, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra her türlü müzik yayınına hiçbir şartta izin verilmeyecek. Mülki idare amirlerinin koordinasyonunda kolluk birimleri ve yerel yönetimler bu konuda gerekli tüm tedbirleri alacak. – Mesut Uygur