Müdür tavla oynadınVatandaş mars oldu

Müdür tavla oynadınVatandaş mars oldu Bir imza için dakikalarca bekletilen Kayabükü Mahallesi'nden Mehmet Özkan, Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya'yı mesai saatlerinde tavla oynarken görüntüledi

Müdür tavla oynadınVatandaş mars oldu

Bir imza için dakikalarca bekletilen Kayabükü Mahallesi’nden Mehmet Özkan, Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya’yı mesai saatlerinde tavla oynarken görüntüledi. İşini yaptıramayan Özkan, duruma isyan yasal işlemlerin yapılmasını istedi.

DAKİKALARCA BEKLEDİ

Kayabükü Mahallesi’nden Mehmet Özkan, avukatı ile birlikte gittiği Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü’nde hizmet şoku yaşadı. Bir evraka imza için Müdür İsmail Kaya’yı dakikalarca beklediklerini, ancak Kaya’yı daha sonra müdürlüğün bahçesinde tavla oynarken bulduklarını söyleyen Özkan, gördüğü manzara ve sonrasındaki konuşmalardan dolayı yaşadığı şoku anlattı.

OYUNUNU BIRAKMADI

Özkan, “Bir imza işimizin olduğunu söylediğimiz müdür, ısrarlarımıza rağmen bize kızar tavırlarla konuşarak tavla oynamaya devam etti. Biz de durumu avukatım ile beraber fotoğraflayarak ayrıldık. Oyun masasından kalkmamak için işimizi halletmedi, öteledi. Mağdur etti bizi. Vatandaş bu kadar basit işler için neden mağdur ediliyor? Mesai saati içinde oyun oynamaları doğru değil” dedi.

Tavla oynamak için

vatandaşı bekletti!

 

Kayabükü Mahallesi’nden Mehmet Özkan'ın avukatı ile birlikte gittiği Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü’nde hizmet şoku yaşadı. Bir evraka imza için Müdür İsmail Kaya’yı dakikalarca beklediklerini, ancak Kaya’yı daha sonra müdürlüğün bahçesinde tavla oynarken bulduklarını söyleyen Özkan, gördüğü manzara ve sonrasındaki konuşmalardan yaşadığı şoku anlattı.

 

 

Resmi bir belgeye imza için avukatı ile birlikte Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü’ne giden Kayabükü Mahallesi’nden Mehmet Özkan, müdürün yerinde olmadığı söylenerek dakikalarca bekletildiğini söyledi. Rutin bir işlem için gittiği müdürlükte sonrasında karşılaştığı manzara ile şaşkınlığa uğradıklarını belirten Özkan, olayı şöyle anlattı: “İşletme şefinin yanına girdik. Müdür

İsmail Kaya'yı sorduk. Bize bina içinde olduğunu söyleyerek ‘Şimdi gelir’ dedi. Biz de avukatım ile birlikte 30 dakika kadar bekledik. ‘Müdürünüz gelmedi mi daha?’ diye sordum. Bu sefer bize ‘İşletmenin girişinde oturuyor. Yanına gidebilir misiniz?’ dediler.

“TAVLA OYNUYORDU”

Ben de avukatım ile beraber dışarıya çıktık. Gördük ki beklediğimiz müdür tavla oynuyor. Yanına gidip kendisini beklediğimizi ve bir imza işimizin olduğunu söyledik. Müdür de bize ‘O hemen öyle olmaz. Gidin sonra posta ile göndeririz. Adresinizi yazın, gidip beklemeyin’ dedi. O sırada avukatım devreye girdi ve ‘Müdür Bey, bir imza işi kısa bir şey. Posta ile devletin parasına yazık değil mi?’ dedi. Avukatımın bu sözleri üzerine Gündoğmuş Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya, ‘O dediğiniz gibi değil. 15-20 dakikada olacak bir şey değil’ diye kızar bir tavırla oyun oynamaya devam etti.”

SANA MI KALDI ONU DÜŞÜNMEK

Gündoğmuş Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya'nın oturduğu tavlanın başından kalkmaması ve görevinin başında olmaması, mesai saati içinde vatandaşın işi ile gayri ciddi olarak ilgilenmesi ve ‘Devletin parasına yazık değil mi?’ diye söylenilen bir söz karşısında “Sana mı kaldı onu düşünmek” demesi üzerine şok olduklarını dile getiren Özkan ve avukatı “Biz de durumu avukatım ile beraber fotoğraflayarak ayrıldık” dedi.

ALACAĞIMIZ BİR RAPORDU

Özkan, şöyle devam etti: “Daha önce bize tebligat edilen kaybolan bir raporun fotokopisini almaktı. Sadece buydu. Sadece bir evrakın fotokopisini çekmek ve aslı gibidir yapacaklardı o kadar. Oyun masasından kalkmamak için işimizi halletmedi, öteledi. Mağdur etti bizi. Kısa ve basit bir işi yapmadı. Bu kadar zor mu? Vatandaş bu kadar basit işler için neden mağdur ediliyor?

SORUMLULAR HAKKINDA GEREKEN YAPILSIN

Mesai saati içinde oyun oynamaları doğru değil. Belki karşısındaki de memur, bilemiyorum. Bir kurumdaki memur ve memurlar bunu yapıyorsa vatandaş ne yapsın. Ciddiyetten uzakta vatandaşla ilgilenmeyen bir zihniyet! Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını milletimiz adına talep ediyoruz”

Haber – Mesut Uygur

RA-1

Bir imza için dakikalarca bekletilen Özkan, Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya’yı mesai saatlerinde tavla oynarken görüntüledi.

RA-2 İsmail Kaya

RA-3 Mehmet Özkan