Muhacir iskanı konuşuldu

  Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kent Müzesi Tarih Söyleşilerinde, 'İmparatorluğun Son Döneminde Antalya'da Muhacir İskânı' konuşuldu

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kent Müzesi Tarih Söyleşilerinde, 'İmparatorluğun Son Döneminde Antalya'da Muhacir İskânı' konuşuldu.
Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Antalya Kent Müzesi'nin düzenlediği Kent Müze Tarih söyleşilerinin aralık ayı konuğu Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Taşbaş oldu. Karaalioğlu Parkı Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye çok sayıda Kent Müzesi gönüllüsü katıldı.
'İmparatorluğun Son Döneminde Antalya'da Muhacir İskânı' başlıklı söyleşisinde Erdal Taşbaş, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun kaybettiği topraklardan Antalya'ya yapılan göçlere değindi. Kafkasya'dan, Girit'ten ve Balkanlar'dan gelen göçmenlerin nasıl iskân edildiklerini ve iskân sürecinde yaşanan sorunları anlatan Taşbaş, Antalya merkez ve ilçelerinde yapılan iskân faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Erdal Taşbaş, Antalya'ya gelen muhacirlerin gelmiş oldukları coğrafyanın özelliklerine göre sahil veya dağlık bölgelere yerleştirildikleri; bunun aksi uygulamaların ise her zaman sıkıntıya neden olduğunu söyledi. Taşbaş, iskân sürecinde muhacirlerin taleplerinden, yerel yönetimin muhacirleri iskân ederken çektiği zorluklardan da bahsetti.