Muhtardan sert tepki

Muhtardan sert tepki Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, CHP'ye yönelik yapılan eleştirilere üzerine konuştu

Muhtardan sert tepki



Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, CHP’ye yönelik yapılan eleştirilere üzerine konuştu. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu dönemden bugüne CHP’nin yaptığı icraatları sıralayarak “Kazanımlarımızı ucuz siyaset malzemesi yapmayın” diyerek siyasette üsluba dikkat çekti.

‘Ucuz siyaset malzemesi yapmayın’

Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz, CHP’ye yönelik yapılan eleştirilere üzerine konuştu. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu dönemden bugüne CHP’nin yaptığı icraatları sıralayarak “Kazanımlarımızı ucuz siyaset malzemesi yapmayın” diyerek siyasette üsluba dikkat çekti. Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “CHP nedir kimdir kısaca yazayım. Bir kere cehape diye bir parti yoktur. Küçümsemek açısından böyle konuşmak siyasi ahlaka uygun değildir.
Cumhuriyet Halk Partisi, dünyanın en köklü dört siyasi partisinden bir tanesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partidir. Benim babamın, dedemin, ninemin de velhasıl hepimizin geçmişinin ve geleceğinin olduğu siyasi partidir. İnsanın tarihine ecdadına hakaret etmesi etik değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi yoktan var eden Kurtuluş Savaşı’nı veren, Yunan ve işgalci kuvvetleri İzmir’de denize döken, Çanakkale Geçilmez Destanını yazan bir parti.
Bu ülke kurulduğunda Osmanlı borçlarını ödeyen ülkeyi imar eden kurumları kuran, kadın - erkek eşitliği, seçme ve seçilme hakkı veren, ilk anayasayı yapan, Diyanet İşleri Başkanı’nı protokolün iki numarası yapan, imam hatipleri kuran, bir kurşun atmadan dünya siyasetinin Churchill’den sonra iki numarası İsmet Paşa’nın kıvrak zekasıyla Hatay ilini Türkiye’ye katan, İkinci Dünya Harbi’nden tek kurşun atmadan galip çıkan, uçak fabrikasını kuran, denizaltısını yapan, şeker fabrikalarını, PTT, Petkim, MKE, Et Balık Kurumu, Sümerbank, daha onlarcasını kuran, tren yollarını yapan, çoğulcu demokrasiyi getiren bir partidir. Kendi koltuğunu kendi elleriyle ‘Benim en mutlu günüm’ diyen Milli Şef İsmet Paşa’dır. Türkiye’ye sendikalaşmayı o getirdi.
Kıbrıs sorununu çözen, Amerika’ya karşı duran, ‘Amerika katil’ diyen, Amerika’yı dinlemeyip haşhaşı eken, ‘Altıncı filonun altı tahtasını koydurtmam’ diyen Karaoğlan Ecevit'ti. Amerika’yı Irak’ın işgaline geçirmeyen, mayınlı tarlaları İsrail'e verdirtmeyen CHP’dir. Anlatmakla bitmez! CHP olmasaydı kısaca bugün adımız Konstantin, Dimitris, Permedev, Hans, Angelika, Mayer olurdu. Ayşe, Fatma, Ali, Veli, Mehmet olmazdı. Bunları tarihimize borçluyuz. Kazanımlarımızı ucuz siyasete malzeme yapılması, tarihimizle kavgalı olunması etik değil. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkası şekillendirir. Lütfen bir birimize karşı saygılı olalım. Üslubumuza dikkat edelim, incitici kelimeler kullanmayalım.” – Hakan Er