Nevruz coşkusu

Nevruz coşkusu Köprülü'de baharın müjdecisi "Nevruz Bayramını" kutlandı

Nevruz coşkusu

Köprülü'de baharın müjdecisi "Nevruz Bayramını" kutlandı. Köprülü Ayşe Güven İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Köprülü Ayşe Güven İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunması ile başladı. Nevruzun, bolluğun ve bereketin sembolü olduğu vurgulanırken, öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikte şiirler, halk oyunları ve tiyatro gösterisi yapıldı. Etkinlik İlçe Milli Eğitim Müdürünün Nevruz ateşini yakması ve demir dövme ile son buldu. Etkinliklere Köprülü halkı da yoğun ilgi gösterdi.
“BAYRAM OLARAK KUTLAMAYI SEÇİYORUZ”
Okul Müdürü Musa Gündem konuşmasında, "2015 yılından beri Nevruz Bayramlarını Köprülü'de bir bayram havasında kutluyoruz. Nevruza Türk Dünyasının ortak bayramı olarak bakıyoruz. Kıştan sonra ortalığın canlanması, bereketin gelmesinden dolayı özellikle Asya kıtasında bayram olarak kabul edilmiş. Biz de Türk Dünyası ile ortak olarak düşünüp bayram olarak kutlamayı seçiyoruz. “ dedi.
GÜVEN; “HEP BERABER ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR.”
Okulu yaptıran ve Gündoğmuş’un simge isimlerinden olan Mevlüt Güven ise konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Güven, “Türk Dünyasının ortak bir bayramı olan Nevruzun herkese sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum. Bu bayram üretimin başlama döneme olarak görülür. Hepimizin üretmesi, tarlaları, arazileri ekip dikmesi lazım. Çünkü ülkemizin ekonomik ve tarımsal yönden kalkınabilmesi için el birliği ile hep beraber çalışmamız gerekiyor. Bu açıdan eğitim çamiamıza da önemli görevler düşüyor. Bulunduğumuz köylerin, şehirlerin, kasabaların okulların çevresinde bunları anlatmalı ve herkesi üretime teşvik etmeliyiz ki kalkınmaya faydamız olsun.” Diye konuştu. – Mesut Uygur