NİHAYET!

NYET! Yıllardır atıl durumda kaderine terk edilen Uçansu Şelalesi için belediye nihayet harekete geçti

NİHAYET!

Yıllardır atıl durumda kaderine terk edilen Uçansu Şelalesi için belediye nihayet harekete geçti. İlginin her geçen gün arttığı şelaleye turlar düzenlenirken Belediye Başkanı Özeren, Uçansu Şelalesi’nin 49 yıllığına belediye tarafından kiralandığını ve belediye olarak şelalenin çehresini değiştirip cazibe merkezi yapmak için kolları sıvayacaklarını söyledi.

ŞELALEYE İLGİ ARTIYOR
Gündoğmuş’un doğal harikalarından Uçansu Şelalesi’ne ilgi her geçen gün artıyor. Gündoğmuş Kaymakamı Murat Ekinci, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Gezi ve Doğa Topluluğu ile Özgecan Arslan Kültür Merkezi üyesi gençlerden oluşan yaklaşık 80 kişiyi Gündoğmuş’un gözbebeği Uçansu Şelalesi’nde ağırladı. Alanda geziler ve çeşitli etkinlikler düzenleyen gençler, Uçansu Şelalesi’ne hayran kaldılar. –
49 YIL BELEDİYENİN
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özeren, şelale hakkında detaylı bilgiler verdi. Özeren, Uçansu Şelalesi’nin 49 yıllığına belediye tarafından kiralandığını ve belediye olarak şelalenin çehresini değiştirip cazibe merkezi yapmak için kolları sıvayacaklarını söyledi. Şelaleye yapılacak yenilikleri anlatan Özeren, HES için ise “Merak etmeyin, biz görevdeyken Uçansu’ya kimse HES yapamaz. Uçansu 49 yıl Gündoğmuş Belediyesi'nindir” dedi.
İŞTE YAPILACAKLAR:
1 km’lik yol ve otopark alanı genişletilecek. Yol parke taşı ile kaplanacak. Yeni bir peyzaj çalışması yapılacak. Bir restoran, bir mescit, 10 adet çardak ve kameriye inşa edilecek. WC yenilenecek. Şelalenin çıkış noktasına yürüyüş merdiveni yapılacak. Düzenleme bittikten sonra zabıta görevlendirip çevreyi kirletene, alanı tahrip edene cezai müeyyide uygulanacak.

Şelaleye ilgi artıyor

Gündoğmuş’un doğal harikalarından Uçansu Şelalesi’ne ilgi her geçen gün artıyor.

Gündoğmuş Kaymakamı Murat Ekinci, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Beyin başkanlığındaki, Antalya Gezi ve Doğa Topluluğu ile Özgecan Arslan Kültür Merkezi üyesi gençlerden oluşan yaklaşık 80 kişiyi Gündoğmuş’un gözbebeği Uçansu Şelalesi’nde ağırladı. Gündoğmuş Belediyesi’nin ikramlarının yer aldığı etkinlikte geleneksel ok atma deneyimi yaşayan gençler Uçansu Şelalesi’ne hayran kaldılar. 


Uçansu Şelalesi için
sevindiren gelişme!

Belediye Başkanı Özeren, Uçansu Şelalesi’nin 49 yıllığına belediye tarafından kiralandığını ve belediye olarak şelalenin çehresini değiştirip cazibe merkezi yapmak için kolları sıvayacaklarını söyledi. Şelaleye yapılacak yenilikleri anlatan Özeren, HES için ise “Merak etmeyin biz görevdeyken Uçansu’ya kimse HES yapamaz. Uçansu 49 yıl Gündoğmuş Belediyesi'nindir” dedi.

ÖZEREN’DEN ŞELALE PAYLAŞIMI
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Gezi ve Doğa Topluluğu, Özgecan Arslan Kültür Merkezi üyesi gençlerden oluşan yaklaşık 80 kişilik ekibin Gündoğmuş Uçansu Şelalesi Gezisi’ne katılan Belediye Başkanı Mehmet Özeren, etkinlik sonrası şelale ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Uçansu Şelalesi’nin Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ve sit alanı olan bir yer olduğunu belirten Özeren,
daha önce Ankaralı bir firmanın alanı 10 yıllığına kiraladığını, restoran ve ahşap barınaklar inşa ederek işlettiğini ancak 10 yılın sonunda Müdürlük C tipi mesire alanlarında konaklama olamayacağı için barınakları iptal ettiğini söyledi.
49 YILLIĞINA KİRALANDI
Bu durumda bir müddet Uçansu Şelalesi’nin bakımsız ve harabe halde kaldığını vurgulayan Özeren, “Belediye olarak 2017’de ücretli tahsis için müracaat ettik. Uzun uğraşlardan sonra 49 yıllığına Orman Genel Müdürlüğü’nden kiraladık. Belediyemizce kiraladıktan sonra her cuma temizliğini yapmaya çalıştık. Bu arada açık artırmayla bir işletmeci firmaya kiraya verdik. Ancak, sit alanı olduğu için işletmeci firma istediği inşaatları yapma izni alamadı. Burası hâlâ bu işletmeci firmanın tasarrufu altında bulunmaktadır. Bu durumda belediye olarak biz de temizlik haricinde bir faaliyet gösteremedik” dedi.
BİZ ÇÖZÜM MAKAMIYIZ
Özeren, süreç içerisinde bir kısım duyarsız insanların tahribatına üzülerek şahit olunduğunu söyleyerek “Bir kısım saygısız ve kaygısız yaratıkların ısrarla çevreyi kirletmelerini, esefle seyrettik. Onlar kirletti, biz temizledik. Affınıza sığınarak yazıyorum; Tuvaletlerin deliğine, hangi kafa yapısı taş doldurur? Biz çözüm makamıyız, peki bu durum böyle devam mı edecek? Hayır!” dedi. Özeren, belediyenin şelale için yapacaklarını da şöyle sıraladı: Önce 1 km’lik yolu genişleteceğiz. 10 gündür ekibimiz çalışıyor. Yarısı genişlemiş vaziyette. Otopark alanını genişleteceğiz. Yeni bir peyzaj çalışması yapacağız. Bir restoran, bir mescit, 10 adet çardak ve kameriye inşa edeceğiz. WC’yi yenileyeceğiz.
KİMSE HES YAPAMAZ
Şelalenin çıkış noktasına yürüyüş merdiveni yapacağız. Düzenleme bittikten sonra başına bir zabıta görevlendirip, adam gibi kullanmayanların canını acıyacağız. Genişlettiğimiz 1 km’lik yolu kilitli parke taşıyla kaplayacağız. Bütün bunları bütçemizin el verdiği, halkımızın başka önemli harcamalardan fedakarlık yaptığı ölçüde, kısım kısım yapacağız. İnşallah her geldiğinizde bir farklılık göreceksiniz. HES’e gelince, merak etmeyin biz görevdeyken Uçansu’ya kimse HES yapamaz. Uçansu 49 yıl Gündoğmuş Belediyesi'nindir.” – Mesut Uygur