Nurlar içinde uyu Mürüvvet

Nurlar içinde uyu Mürüvvet 4 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp yetmezliği tedavisi gören 16 yaşındaki Mürüvvet Gül Fendal, trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Duygu Özmen Longa'nın

Nurlar içinde uyu Mürüvvet

4 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kalp yetmezliği tedavisi gören 16 yaşındaki Mürüvvet Gül Fendal, trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Duygu Özmen Longa’nın bağışlanan organları ile umut buldu. Ramazan Bayramı’nda bağışlanan kalp nakledildi ancak genç kız, 18 gün sonra hayata tutunamayarak vefat etti. Mürüvvet, ailesinin, yakınlarının ve Gündoğmuş halkının gözyaşları arasında toprağa verildi.



Gündoğmuş’u yasa boğdu

4 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kalp yetmezliği tedavisi gören 16 yaşındaki Mürüvvet Gül Fendal, organ nakli yapılmasına rağmen hayata tutunamayarak vefat etti. Minik Mürüvvet, 2 Temmuz Pazartesi günü Gündoğmuş’ta toprağa verildi.

Ayşe ve Hasan Çınar Fendal’ın kızları Mürüvvet Gül Fendal’a 4 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Mürüvvet, kayıt yaptırdığı Gündoğmuş Anadolu Lisesi’ne de gidememiş, bir süre Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de tedavi olmuştu. Antalya’da kaldığı hastanede Mürüvvet için sevindirici haber Ramazan Bayramı’nda gelmişti. 12 Haziran’da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden banka çalışanı 28 yaşındaki Duygu Özmen Longa’nın vasiyeti üzerine bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalara umut oldu. 14 Haziran Perşembe günü de Longa’nın kalbi Mürüvvet Gül Fendal’a nakledildi. Ancak naklin ardından organların uyuşması için yapılan çabalar sonuç vermeyerek Mürüvvet, 18 günün ardından 2 Temmuz’da kaldığı hastanede hayatını kaybetti. Minik Mürüvvet, gözü yaşlı annesi, babası, yakınları ve Gündoğmuş halkı tarafından toprağa verildi.
BAŞKANDAN DUYGU YÜKLÜ VEDA
Minik Mürüvvet’in cenazesine katılarak ailesine başsağlığı ve sabırlar dileyen Belediye Başkanı Mehmet Özeren, cenazenin ardından duygu yüklü bir yazı kaleme aldı. İşte Özeren’in yazısı:
“Bir melek cennete uçtu. Sabır ver Allah'ım, dayanma gücü ver Rabb'im. Sevgili kaptanımın kardeşi, eşimin kuzeninin torunu sevgili Mürüvet... Tam, ‘kurtuldu’ diye sevinmişken uçuverdi. Öncesini saymazsak 3 yıldır sabırla beklemişti... Yetmeyen kalbinin değişmesi gerekiyordu. Ana, baba, dede, kardeş seferber olmuştu. Onun için ev alınmış, onun için araç alınmıştı. Hiç bir fedakarlıktan kaçınılmıyordu. Hastaneye son yatışında ümitler kesilmişti. ‘Her şey bitti’ denildiği anda, hayattayken organlarını bağışlayan duyarlı bir hanımefendinin vefat haberi, ümitleri yeşertti. Bayramın birinci günü kalp nakli gerçekleşirken, bütün Gündoğmuş çifte bayram ediyordu. Kan grubu tutan delikanlılar, kan vermek için sıraya girmişti. Günler geçiyor, Mürüvvet iyileşiyordu. Dün akşam olan oldu. Kader-i İlahi fetvasını vermişti. Sayılı nefes tükenmiş, cennetin kapıları meleğimize açılmıştı. Allah'tan gelene yapacak bir şey yok. Bütün Gündoğmuş'u yasa boğdun be melek. İnanıyorum ki bizim üzülmemizi hayretle seyrediyorsun. Gittiğin yeri çok sevdin. Ama biz bu ayrılık acısına nasıl dayanalım. Benim sadece cennet kuşlarına söylediğim bir talebim olurdu. Senden de istiyorum. Benim cennette bir abim, bir çocuğum, bir de torunum var. Bul onları. Selamımı söyle. Ayrılıklarına alışamadığımızı söyle. Hadi güzel melek, sana güle güle... Allah anana, babana, abilerine, halana, dedene, babaannene, bize ve seni seven herkese sabırlar versin.” - Vedat Uygur

RA-1
Mürüvvet Gül Fendal, gözyaşları ile Gündoğmuş’ta toprağa verildi.

RA-4
Mürüvvet Gül Fendal

RA-5
Duygu Özmen Longa, bağışlanan organları ile umut olmuştu.