ODAMIZI İSTERİZ!

ODAMIZI İSTERİZ! TZOB tarafından Ocak ayında yapılan incelemeler sonrası Akseki Ziraat Odası'nın kapatılmasından dolayı odaya bağlı bulunan Gündoğmuş çiftçilerinin Alanya'ya bağlanmasının ardından ilç

ODAMIZI İSTERİZ!

TZOB tarafından Ocak ayında yapılan incelemeler sonrası Akseki Ziraat Odası’nın kapatılmasından dolayı odaya bağlı bulunan Gündoğmuş çiftçilerinin Alanya’ya bağlanmasının ardından ilçeye ziraat odasının kurulması için girişimler başladı.

Yaklaşık 2 aydır odasız olan çiftçiler, Gündoğmuş'a Ziraat Odası kurulması için ilk adımı attı. Bir kurucu başkan ve kurucu üyeler ile birlikte oluşturulan liste ve yazı Gündoğmuş Kaymakamlığı aracılığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne gönderildi. Üyeler Ankara'dan gelecek cevabı bekliyor.

 Kurucu Başkan Mehmet Özkan, Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur ile birlikte Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'i bir ziyaret ederek ilçeye odanın neden kurulması gerektiğini anlatarak destek istedi.

Gündoğmuş Ziraat Odası kurulacak!

TZOB tarafından Ocak ayında yapılan incelemeler sonrası Akseki Ziraat Odası’nın kapatılmasından dolayı odaya bağlı bulunan Gündoğmuş çiftçilerinin Alanya’ya bağlanmasının ardından ilçeye ziraat odasının kurulması için girişimler başladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden (TZOB) Ocak ayında gelen müfettişler, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’ta incelemelerde bulundular. İnceleme ve soruşturma neticesinde Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’tan çiftçilerin kayıtlı olduğu Akseki Ziraat Odası’nın çiftçilerin yetersizliği, faaliyet yürütülmemesi ve kaynakların borcu karşılamaya yetmediği gibi nedenlerle kapatılmasına karar verildi. Odasız kalan Akseki ve İbradı ilçelerinin Manavgat Ziraat Odası’na, Gündoğmuş’un ise en yakın oda olan Alanya Ziraat Odası’nın çalışma alanı içerisine alınması karar verildi.  

ODA İÇİN İLK ADIM ATILDI

Yaklaşık 2 aydır odasız olan çiftçiler Gündoğmuş'a Ziraat Odası kurulması için ilk adımı attı. Bir kurucu Başkan ve kurucu üyeler ile birlikte oluşturulan liste ve yazı Gündoğmuş Kaymakamlığı aracılığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliğine gönderildi. Üyeler Ankara'dan gelecek cevabı bekliyor.

GEREKÇE AÇIKLANDI

Ziraat odasının ilçede kurulumu için fikir birliğine varılarak kurucu başkan ve kurucu üyeler belirlendi. Mehmet Özkan’ın kurucu başkanlığında girişimlere başlanılan oda için gerekçe şöyle açıklandı: “Coğrafi yapısı 29 mahallenin dağlımı, komşu ilçenin uzaklığı, hizmette verimlilik, iş yükü, kültürel farklılık nedeniyle hizmet alınması zorluk teşkil etmektedir. Zaman kaybı ve ekonomik külfet vermesi. İlçemizde sisteme 952 kayıtlı üye varken bir o kadarı da zorluklar nedeniyle sistem dışında kalmakta, bu üretici çiftçilerin sisteme katılımına ve mevcutlarının da hizmet alma olanağını ilçede olması için ziraat odasını Gündoğmuş ilçesinde kurulmasını istiyoruz.”

Kurucu Başkan Mehmet Özkan, Antalya Ziraat Odası Başkanlığı’na ön onay için dilekçe yazdı.  

Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor

AD/SOYAD     MAHALLESİ   -   GÖREVİ

 1)  Mehmet ÖZKAN   Kayabükü        - kurucu başkan

 2)  Mesut UYGUR       Köprülü          - Kurucu üye

 3)  Ali Rıza SÖNMEZ   Ortaköy         - Kurucu üye

 4)  Mustafa KUMRU  Serinyaka      - Kurucu üye

 5)  Veli ARSLAN           Serinyaka      -  Kurucu üye

 6)  Mehmet SAĞLAM Senir                -  Kurucu üye

7) Yusuf ÇAĞLAR          Kalecik            - Kurucu üye

 8)  Ali ERTÜRK             Güneycik        - kurucu üye

 9)  Rahime YILMAZ     Kayabükü        - kurucu üye

10) Abdullah ÖZEREN  

11)İsa BOZ                   Ortakonuş        - Kurucu üye

12)İbrahim YILDIRIM Çaltı                   - Kurucu üye

13)Şaban ÖNAL          Karaköy           - Kurucu üye

14)Murat AKDAĞ       Ortakonuş       - Kurucu üye

15)Ali ŞEN                     Kayabükü         - Kurucu üye

16)Ali UÇAK                 Ortaköy            - Kurucu üye

17)Yahya ÇELİK           Köprülü            - Kurucu üye

18)Hüseyin EROL        Karaisa             - Kurucu üye

19)Ahmet DENİZCİ     Karabul            - Kurucu üye

20)Abdullah KURNAZ Rasihkaplan    - Kurucu üye

-Haber: Mesut Uygur