Ölüm rampası

Ölüm rampası Gündoğmuş Güneycik Mahallesi'nde bulunan rampada yapıldığı günden bu güne 12 kişi yaşamını yitirdi

Ölüm rampası

Gündoğmuş Güneycik Mahallesi’nde bulunan rampada yapıldığı günden bu güne 12 kişi yaşamını yitirdi. Son 10 günde 3 kazanın daha yaşandığı yolda 2 kişi yaşamını yitirdi 4 kişi de yaralandı.

SON 10 GÜNDE 3 KAZA 2 ÖLÜM

Güneycik Kındır Mevkii’nde son 10 günde 3 kaza meydana geldi. Kazalarda baba ve oğul yaşamını yitirirken toplamda 4 kişi yaralandı.

KURTARICI, ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Bölgede son meydana gelen kazada, arızalı bir otomobili taşıyan çekici, freninin patlaması sonucu bariyerlere çarparak şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.

“KAZALARIN SEBEBİ FREN TUTMAMASI”

Güneycik Mahalle Muhtarı Abdullah Günay, “Kazaların sebebi, belirtilen bölgeye gelinene kadar özellikle yüksek tonajlı araçlar hep yokuş inerek geliyor. Bu defa da frenler şişiyor ve tutmuyor.” Dedi.

ÇÖZÜM KAÇIŞ RAMPASI

Günay çözüm olarak ise, “Bölgede uygun alanalr var sorunun çözümü kaçış rampası yapılması. Sorun bir an önce çözülmezse daha çok can yanabilir.” Diye konuştu.

Gündoğmuş Güneycik Mahallesi’nde bulunan rampada yapıldığı günden bu güne 12 kişi yaşamını yitirdi. Son 10 günde 3 kazanın daha yaşandığı yolda 2 kişi yaşamını yitirdi 4 kişi de yaralandı.

Gündoğmuş’a bağlı Güneycik Mahallesi’nde bulunan Kındıra Mevkii’nde yaklaşık 3 klometrelik rampada 10 günde 3 kaza meydana geldi. Kazaların oluş şeklinin neredeyse birbirinin aynı olması nedeniyle artık kazaların tesadüfen aynı yerde olmadığı da gün yüzüne çıktı. Olay sonrası Gündoğmuş Gazetesi olarak Kındıra Mevkii’ndeki kazaları mercek altına aldı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İKİ KAZA

Bahsi geçen yolda geçtiğimiz hafta iki ayrı kaza meydana gelmişti. İlk kazada Mehmet Yıldırım'ın kullandığı koyun taşıyan kamyon, Güneycik Mahallesi Kındıra mevkiinde Manavgat-Akseki Karayoluna 2 kilometre mesafede kontrolden çıkıp önce bariyerlere ardından da beton istinat duvarına çarptıktan sonra takla attı. Kamyonun hurdaya döndüğü kazada araç sürücüsü Mehmet Yıldırım (41) olay yerinde yaşamını yitirirken, eşi Hatice Yıldırım ile 7 yaşındaki oğlu Murat Doğan Yıldırım 112 sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Manavgat'ta bulunan hastanelere kaldırıldı. Ancak 7 yaşındaki Murat Doğan’da kurtarılamadı. Arından da tomruk yüklü kamyon ile cenzae aracı çarpışmış ve kamyon sürücüsü yaralanmıştı.

YİNE AYNI SENARYO

Kındıra Mevkii’ndeki son kazada ise arızalanan otomobili Manavgat ilçesine getiren Mustafa Burak Başkan’ın kullandığı 07 AOS 454 plakalı çekici, Kındıra mevkiinde bulunan Güneycik rampasında freninin boşalması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada çekici sürücüsü Başkan ve çekicideki yolcu Erdem Çelik yaralandı. Yaralılara ilk müdahale yoldan geçen vatandaşlar tarafından yapıldı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

12 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Güneycik Mahalle Muhtarı Abdullah Günay konuyla ilgili olarak Gündoğmuş Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Uzunluğu 3 Kilometreyi bulan rampada yapıldığı günden beri 12 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Günay, “Rampanın uzunluğu çok. Rampa, dibinden tepesine kadar 3 km kadar var. Yol yapıldığından beri 12 kişi yaşamını yitirdi.” Dedi.

“KAZALARIN SEBEBİ FREN TUTMAMASI”

Kazaların sebebine ilişkinde çalışma yaptıklarını ifade eden Muhtar Günay, “Kazaların sebebi, belirtilen bölgeye gelinene kadar özellikle yüksek tonajlı araçlar hep yokuş inerek geliyor. Bu defa da frenler şişiyor ve tutmuyor. Zaten kazaların çoğu yüksek tonajlı araçlardan kaynaklanıyor.” İfadelerini kullandı.

“KAÇIŞ RAMPASI ŞART”

Bölge ile ilgili yaptıkları incelemelerde sorunun çöüzümü konusunda iki yol olduğuna işaret eden Muhtar Günay, “Bölgede iki tane çözüm yolu uygulanabilir biz bununla ilgili çalışma yaparak ilgili makamlara ilettik. Birinci yöntem yolun güzergahının değişmesi ancak bu durum çok maliyetli olabilir. Ancak ikinci çözüm önerisinde ise bölgeye bir kaçış rampası yapılabilir. Kaçış rampası ile ilgili çalışmaları ve görselleri Karayolları’na ilettik. Sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor.” Dedi. – Burak Gül

f.a.: Abdullah Günay

f.a.2: Koyun yüklü kamyonun karıştığı kazada baba ve oğlu yaşamını yitirmişti.

F.A.3: Son yaşanan kazada ise otomobil çekicisi şarampole yuvarlandı iki kişi yaralandı.

**