Ölümden döndü

Ölümden döndü Gündoğmuş Akyarı Mahallesi'nde ikamet eden Zeki Kurt, Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Ömer T

Ölümden döndü

Gündoğmuş Akyarı Mahallesi’nde ikamet eden Zeki Kurt, Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Ömer T. Tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Kalbinin alt kısmına gelen bıçak darbesi ile yaralanan kurt, şans eseri hayatta kaldı.

Olay 17 Nisan’da Gündoğmuş Akyarı Mahallesi’nde meydan geldi. İddiaya göre akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Ömer T., Zeki Kurt’a ait aracın lastiklerini bıçakla kesmeye çalıştı. Durumu fark eden Zeki Kurt, Ömer T.’nin yanına gelerek müdahale etmek istedi. Ancak Ömer T., elindeki bıçakla Zeki Kurt’u yaraladı. Yaralı halde damadını ve İyi Parti ilçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya’yı arayan Zeki Kurt yardım istedi. Çatalkaya’nın haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Zeki Kurt’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Gündoğmuş Devlet Hastanesi’ne götürdü. Kurt, ardından da Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlatan Kurt’un tedavisinin devam ettiği ifade edildi.

SERBEST BIRAKILDI İDDİASI

Olay sonrasında gözaltına alınan Ömer T.’nin kısa süre sonra serbest bırakıldığı, ancak gelen tepkiler üzerine tekrardan gözaltına alındığı iddia edildi. Halen Gündoğmuş İlçe Jandama ekipleri tarafından gözaltında tutulan Ömer T.’nin, akli dengesinin bozuk olup olmadığı ile ilgili raporların hazırlandığı ifade edilirken ardından tuh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edilmesi bekleniyor.

“DİREKTEN DÖNDÜM”

Akyarı’da şoförlük yapan ve aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Zeki Kurt, olay sonrası ilk ifadesini ise 21 Nisan’da verebildi. Şahsın kendisine husumet beslediğini öne süren Kurt, “Direkten döndük. Tam sağ göğsümün altından bıçaklandım. Kalbe üç santim kalmış.  Bu adam raporlu bir deli. 35 yaşlarında genç birisi. Zamanında ailesine de zarar vermişti. Biz bu konu hakkında dört beş defa Gündoğmuş Jandarma Komutanlığına, Kaymakamlığa şikayette bulunduk. Bu adamı buradan uzaklaştırın diye. Köyde birisine tüfek sıktı. Jandarma geldi tüfeği elinden aldı. Benim arabamı soydu. Yine köyden birisinin motorunu çaldı. Yapmadığı kalmadı ki. Herkes şikâyetçi oldu. Ben bu arkadaşı bu olaylar yüzünden arabamla götürmediğim için beni kafaya takmış bu. Olay günü evimin önünde duran aracımın lastiklerini bıçakla kestiğini gördüm. Bende evden inip elime bir odun aldım. Bu arkadaş bıçakla bana yürüdü. Ben ilk anda elimdeki odunu bu arkadaşın kafasına vursaydım ya ölürdü ya olduğu yere düşerdi. Ama bende dedim bunun koluna vurayım kolunu kırayım dedim ben. Koluna vurduğumda odunu kaptığıyla elindeki bıçağı bana sapladı. Ondan sonra bir daha bıçakladı. Daha sonra beni hastaneye yetiştirdiler. Olay yerine Jandarma gelmiş. Jandarmaya demiş ki ben bıçağı vurdum demiş. Olay yeri Jandarma ekiplerine sizi de öldürürüm demiş.” İfadelerini kullandı.

“BABASINDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Akyarı Muhtarı Mehmet Önal ise konuyla ilgili olarak, “Esas babasından şikâyetçiyiz biz. Babası da 80 yaşlarında. Ömer Turgut’un vasisi de babasıdır. Ailesi buraya getirdi saldılar buraya. Milletin ne tavuğuna, ne inşalara huzur, düzen hiçbir şey yok. Evinin önünden araban mı var alıp gidiyor. Motorun mu var alıp gidiyor. Kadınlara diyor ki sizi bu gün akşam sıraya dizeceğim diyor. Şeyini çıkartıyor. Bir yıldır böyle. Bunu ben her türlü birime bildirdim. Kaymakama söyledim. Savcıya söyledim. Jandarmaya söyledim. Söylemediğim hiçbir yer kalmadı. Vasisi diyor dilekçe vermesi gerekiyor. Bizim elimiz kolumuz bağlı. Türkiye de kanunlar böyle. İllaki adam ölmesi gerekiyormuş. Adam ölmesi gerekmese bu şekilde olmaz. Bir köpeğe araba çarpsa ooo kıyameti koparıyorlar. Ama bir insana her türlü işkence yapılıyor ama sahip çıkılmıyor. Kanunlar mı yasalar mı nedir bilmiyorum. Bir yerde bir boşluk var. Deliymiş raporu varmış. Delinin yeri tımarhanedir. Babası ne demiş biliyor musunuz? O mahalleye Arıklar Mahallesi derler. Benim oğlan orda bir Arıkların birini öldürse ne olacak tükenecek mi dermiş. Böyle bir saçmalık olur mu kardeşim ya. Jandarmaya şikayet ettik. Jandarması geldi. Teğmeni geldi. Hepsi geldi gördü. Daha halen bir çözüm yok. Vasisi dilekçe vermesi gerekiyormuş. Ben muhtar olarak söyledim. E en sonunda birisi ölmesi gerekiyormuş. Durum onu gösteriyor. Bu sorun sadece Zeki Kurt’un sorunu değil, tüm köylerin sorunudur. Esas bunun vasisi (vekili) olan babasına dava açmak gerekiyormuş. Ömer Turgut’a dava açmak için çok uğraştım. Ama buna dava açamıyormuşsun. Gündoğmuş kaymakamı dedi ki, Vasisi’ne (babasına) söyle Alanya Kaymakamlığına dilekçe versin dedi. Verildi mi verilmedi mi? Bilmiyorum.” Diye konuştu.  – Mesut Uygur

f.a2: Zeki Kurt’un tedavisi sürüyor

F.A.3: Ömer T.