Örnek dayanışma

Örnek dayanışma 24 Ocak Cuma günü saat 20

Örnek dayanışma

24 Ocak Cuma günü saat 20.55’te Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 şiddetindeki deprem tüm ülkeyi yasa boğdu. Birçok belediye gibi Gündoğmuş Belediyesi de Elazığ ve Malatya halkının yardıma koştu. Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçede toplanan yardımlarla birlikte deprem bölgesine giderek çeşitli temaslarda bulundu. 


Özeren, afet
bölgesinde

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçede toplanan yardımlarla birlikte deprem bölgesine giderek çeşitli temaslarda bulundu.


24 Ocak Cuma günü saat 20.55’te Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 şiddetindeki deprem tüm ülkeyi yasa boğdu. Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremde yüzlerce bina hasar görürken binlerce vatandaş evsiz kaldı. Depremde şuana kadar 41 vatandaş hayatını kaybederken yaralı olarak kurtarılanlar tedavi altına alındı. Deprem nedeniyle tüm yurtta kamu kurum ve kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar yardım için seferber oldu.
GÜNDOĞMUŞ HALKINDAN YARDIM
Birçok belediye gibi Gündoğmuş Belediyesi de Elazığ ve Malatya halkının yardıma koştu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, depremin ertesi günü Gündoğmuş halkına yardım çağrısına bulundu. Çağrıya duyarsız kalmayan Gündoğmuş halkı, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan yardım çadırına kışlık giyecek, battaniye ve erzak yardımında bulundu. Toplanan yardımlar, Başkan Özeren ve belediye ekibi tarafından Malatya ve Elazığ’a ulaştırıldı.
ÖZEREN’DEN ZİYARETLER
Özeren, ilk olarak depremden etkilenen Malatya’nın Doğanyol ilçesine ulaştı. Burada Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ile görüşen Özeren, yardımları Afet Koordinasyon Merkezi’ne teslim etti. Doğanyol’da yıkılan 26 tane ev için getirilen yardımların araçtan indirilmesine de yardım eden Özeren, Elazığ’ın Sivrice ilçesine geçti. Çeşitli ziyaretler yapan Özeren, Gündoğmuş halkına selam gönderip teşekkür etti. – Mesut Uygur