ÖZEREN'DEN 'DEMOKRASİYE KURŞUN'

ÖZEREN'DEN 'DEMOKRASİYE KURŞUN' Gündoğmuş, tarihinin en gergin seçim sürecini yaşıyor

ÖZEREN'DEN 'DEMOKRASİYE
KURŞUN'

Gündoğmuş, tarihinin en gergin seçim sürecini yaşıyor. Mevcut Başkan Özeren’in ‘seçim öncesi oy karşılığı erzak dağıttığı’ yönündeki ihbarlar üzerine İYİ Partililer, Özeren ve ekibini gözlemlemeye başladı. İYİ Partililerin kendilerini izlemesinden rahatsız olan Özeren’in ruhsatlı tabancasıyla kurşun sıkması gerginliği daha da arttı. Bu gergin ortamda oy kullanacak olan seçmen endişeli.

‘OY KARŞILIĞI ERZAK’ İDDİASI
Gündoğmuş’ta seçimlere günler kala yaşanan olayla siyasi ortam bir anda gerildi. Adayların proje açıklamaları, seçmenleri ziyaret edip oy istemeleri, bazı yetkililerin görevi kötüye kullanmaları ve haklarında yürütülen soruşturmalar, FETÖ evraklarının çöplükte yakılmak istenmesi yerine sadece yaşanan gerginlik gündem oldu. ‘Seçim öncesi oy karşılığı erzak dağıtıldığı’ yönündeki ihbarlar üzerine Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i izleyen İYİ Partililer ile AK Partililer arasında 27 Mart Çarşamba gününün ilk saatlerinde gerginlik yaşandı.
SEÇMENLER TEDİRGİN OLDU
İddiaya göre Başkan Özeren, emniyet güçlerinin de bulunduğu ortamda evine çıkarak ruhsatlı tabancasını alıp havaya birkaç el ateş etti. Ateş edilmesi ile birlikte polis, olaya müdahale etti. Taraflar emniyette ifade verirken Özeren’in tabancasına da el konulduğu belirtildi. Olayın ardından açıklama yapan siyasilerin gündemi yaşanan gergin gece oldu. Gündoğmuşlu seçmen, demokratik bir yarışta kurşun sıkmaya kadar ilerleyen gerginlik ortamında oy kullanacak olmaktan endişe duymaya başladı. Seçmen, seçim günü de benzer olayların yaşamasından tedirgin olurken sağduyulu insanlar, sükûnet çağrısı yaptı.