Park kaderine terk edildi

Park kaderine terk edildi Gündoğmuş'un merkezinde bulunan ve içinde birçok meyve ağacını da barındıran, bir zamanlar kermes için de kullanılan en büyük park olarak bilinen, ismiyle de ön plana çıkan c

Park kaderine terk edildi

Gündoğmuş'un merkezinde bulunan ve içinde birçok meyve ağacını da barındıran, bir zamanlar kermes için de kullanılan en büyük park olarak bilinen, ismiyle de ön plana çıkan cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de ismini taşıyan ‘Atatürk Cumhuriyet Parkı’ pislikten ve kokudan geçilmiyor.
Gündoğmuş merkezinde çocuklar için yapılmış olan park kaderine terk edildi. Park içinde yer alan
oyuncaklar birer birer kırılıp dökülmeye başladı. Kenar köşelerinde biriken çöpler, toplanmayan pet şişeler, park içinde çocuklar için yapılan tuvalet ise pislik ve kokudan içeriye girilemeyecek halde. Suları dahi akmayan çeşme ve temizliği yapılmayan tuvalet çocuklar için mikrop saçıyor.
Parkın bu durumuna tepki gösteren eski belediye meclis üyelerinden Meryem Sözen,
“Burası iki yıl önce Fatih Öğrenci Yurdu’nun kermes yaptığı yer. O zamanlar tertemizdi. Tuvaletler çalışıyordu ve tertemizdi. Şimdi tuvaletler pislikten geçilmiyor. Parkın temizliği ile ilgilenen hiç kimse yok. Kimse görevlendirilmemiş. İki yıldır belediye buralara bakmıyor, kaderine terk ettiler. Çocuklarımızın temiz ve oynayabileceği kocaman bir alan pislikten adım atılmaz halde. Aileler çocuklarını getiremiyorlar. 10 yıldır bu parka geleceğimiz olan çocuklar için ne yapmış belediye? En korkuncu da buraya dikilen meyve ağaçlarının kurumaya terk edilmesi. Bu nasıl bir vicdandır.
Önceki belediye başkanı Mustafa Zafer Arslan tarafından Atatürk Cumhuriyet Parkı’na dikilen elma, armut, kayısı, kiraz, erik ve birçok meyve ağacı şimdiki belediye başkanı Mehmet Özeren döneminde kurumaya terk edildi. Yazın sıcağında bu ağaçları belediye sulamadı. Bizlerin bu ağaçların susuzluğu karşısında vicdanımız sızladı” diye konuştu. – Mesut Uygur