Parke istiyoruz

Parke istiyoruz Akyarı Mahallesi civarındaki köy sakinleri Türel döneminde döşenmeye başlanan ancak yarım kalan parke taşlarının bir an önce tamamlanması için Böcek'e çağrıda bulundu


Parke istiyoruz


Akyarı Mahallesi civarındaki köy sakinleri Türel döneminde döşenmeye başlanan ancak yarım kalan parke taşlarının bir an önce tamamlanması için Böcek’e çağrıda bulundu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren ise Türel döneminde gelen taşların döşendiğini, mevcut taşların kendileri tarafından getirildiğini söyledi. 


Akyarı’da parke tepkisi


   


Akyarı Mahallesi civarındaki köy sakinleri Türel döneminde döşenmeye başlanan ancak yarım kalan parke taşlarının bir an önce tamamlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’e çağrıda bulundu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren ise Türel döneminde gelen taşların döşendiğini, mevcut taşların kendileri tarafından getirildiğini söyledi.


 


Gündoğmuş Akyarı Mahallesi civarındaki mahallelere Menderes Türel döneminde parke taşı sözü verilmişti. Bölgeye o dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla parke taşları gönderildi. Parke taşlarının bir kısmı döşendi ancak büyük kısmı döşenemeden yol kenarında kaderine terk edildi. Bir buçuk yıla yakın bir süredir beklemede olan parke taşları yağmur ve güneşin etkisiyle tahribata uğramaya başladı. Milli servetin yok olduğunu belirten köy sakinleri Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden parke taşlarının bir an önce döşenmesi talebinde bulundu. Gerekli malzemenin olduğunu yalnızca işçiliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten mahalle sakinleri, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’ten bu konunun çözüme kavuşması için yardım bekliyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi bunu ihale ederse buraya parke döşenir. Hem bu taşlar da burada tahrip olmaktan kurtulur. Hem biz parkeye kavuşmuş oluruz. Yolumuz sürekli bozuluyor. Asfalt sürekli bozulduğu için sağlıklı bir yola sahip değiliz. Parke döşendiği zaman yolda bozulma olmuyor. Yağmurdan, çamurdan, kardan etkilenmiyor. Gerekli malzeme var. Sadece işçiliğe ihtiyaç var. Bu konuda destek bekliyoruz” dedi


ÖZEREN’DEN AÇIKLAMA 


Konuyla ilgili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'den de bir açıklama geldi. Özeren yaptığı açıklamada Türel döneminde getirilen parke taşlarının döşendiğini belirterek şunları söyledi: "Menderes Türel, Akyarı'ya kilitli parke taşını 2015 yılında döşettirdi. Mevcut parke taşları 2020 yılında İŞKUR aracılığıyla alınacak işçilere döşettirilmek amacıyla alınan parke taşlarıdır. Bunlar tüm mahallelere Gündoğmuş Belediyesi tarafından 2019 Kasım ayında alınan parke taşının 6000 metrekarelik kısmıdır. Parke taşı döşenmesi planlanan yolun bir kısmında belediyemiz asfalt çalışması başlattığı için parke işçiliği ertelenmiştir”