Portakal Suyu Hastalıklardan Koruyor

Portakal Suyu Hastalıklardan Koruyor Kış aylarının ilk sırada bulunan meyvelerinden biri olan portakal, özellikle C vitamini deposu olarak tam bir sağlık kaynağı oluşturuyor

Portakal Suyu Hastalıklardan Koruyor

Kış aylarının ilk sırada bulunan meyvelerinden biri olan portakal, özellikle C vitamini deposu olarak tam bir sağlık kaynağı oluşturuyor. Bu nedenle her gün sağlıklı bir kış mevsimi geçirebilmek için bir bardak portakal suyu tüketmek çok büyük bir fayda sağlıyor.

C vitamini içeriği ile tam bir depo meyve oluşturan portakal, aynı zamanda birçok fayda sağlarken bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

İpekyolu’nun çok güçlü bir şekilde kullanıldığı zamanlarda Hindistan’dan dünyaya yayılan bir meyve olan portakal, aslında melez bir meyve türüdür.

Cilt bakım ürünlerinin yapılmasında, ilaçların üretilmesinde ve kozmetik sanayinde kullanılırken, fakat aynı zamanda bir kış meyvesi olarak lezzetli bir şekilde tüketilebilmektedir.

Portakal denildiğinde insanın aklına ilk gelen şey C vitamini olurken, aslında portakal içeriğinde yoğun miktarda B vitamini de barındırır. Bilhassa sabah kahvaltısında tüketildiğinde en sağlıklı meyve suyu oluşturan portakal suyu ise folik asit içerdiği için bebeklerin gelişimine de katkı sağlamaktadır. Bu nedenle sabah kahvaltısında özellikle hamileliğin ilk 3 ayı süresince tüketilmesi önerilmektedir.

Portakal suyu özellikle mevsim geçişlerinde insan sağlığına büyük bir katkı sağlarken, cildinizin genç kalmasını sağlayan besinlerden birisidir. Sayılamayacak kadar fazla faydası olan portakal, öncelikle yüksek C vitamini içerdiği için gün boyu C vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılayabilir.

Toksinlerden arındırma sayesinde hastalıklara karşı koruma oluşturur. Tümör oluşumunu ve kanser riskini en düşük seviyeye indirir.