Rekor kırdı

Rekor kırdı Antalya'nın İbradı ilçesinde yer alan ve hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Altınbeşik Mağarası, 2023'te 130 binden fazla ziyaretçiyle rekor kırdı.

Rekor kırdı

Antalya'nın İbradı ilçesinde yer alan ve hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Altınbeşik Mağarası, 2023’te 130 binden fazla ziyaretçiyle rekor kırdı.

Mağaranın Özellikleri ve Ziyaretçi Akını Altınbeşik Mağarası, her gün ortalama 350-400 ziyaretçiyi ağırlıyor. Mağaranın içindeki turkuaz renkli göl ve 40 metre yükseklikten akan şelale, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Dünyada bot turu yapılabilecek üçüncü, Türkiye'de ise tek mağara olma özelliği taşıyan bu doğal güzellik, İbradı ilçesinde bulunan ve 5 bin 500 metre uzunluğunda olan bu eşsiz mağara, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Mağaranın işletmesi, İbradı Belediyesi tarafından yürütülüyor ve son iki yıldır yılın her ayı boyunca ziyaretçilere açık bulunuyor.

ZİYARETÇİLERİ BÜYÜLEDİ

 Altınbeşik Mağarası, yaz aylarında su seviyesinin düşmesiyle dikkat çekerken, yağışlarla birlikte su seviyesi önemli ölçüde yükseliyor. Ziyaretçi sayısındaki artış, bu doğal güzelliğin popülerliğini artırıyor. Geçen yıl 130 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan mağara, bu yıl için hedefini 200 binden fazla ziyaretçi olarak belirledi. Ziyaretçi Yorumları Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelen ve Side bölgesinde konaklayan Alman turist Michelle, mağarayı ziyaret ettiğini ve büyülendiğini belirtti. Michelle, özellikle bot yolculuğunu ve mağaranın içindeki doğal şelaleleri çok beğendiğini ifade etti.

BÜYÜLEMEYE DEVAM EDİYOR

Altınbeşik Mağarası, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile İbradı Belediyesi arasında yapılan anlaşma gereği, 5+5 yıl süreyle İbradı Belediyesi tarafından işletilmekte olup, milyonlarca yıldır doğa harikası olarak kalan bu mağara, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. -Haber Merkezi

Rekor kırdı