SAĞLIKLI YAŞAMA KURALLARI (1)

SAĞLIKLI YAŞAMA KURALLARI (1)     -'Bir insanın sağlıklı olup olmadığı, ayak başparmağını alnına değdirip değdiremediği ile ölçülebilir'     -'Normal insan türünün boyunun 1,60 ile 1,95 m


SAĞLIKLI YAŞAMA KURALLARI (1)
     -“Bir insanın sağlıklı olup olmadığı, ayak başparmağını alnına değdirip değdiremediği ile ölçülebilir”
     -“Normal insan türünün boyunun 1,60 ile 1,95 m. Arasında olması normal ölçü sayılmıştır. İnsan 1,5 m.den kısa , 2 m. uzun ise normal kabul edilmez.”
     -“İnsanın fıtri ağırlığı ise boyunun bir metrenin üstünde kalan miktarının 10 kg altı ya da üstü ise bu insanın boy-kilo oranının normal ölçüde olduğu söylenir.”
    -“vücut kitle endeksi denen bu oran, insanları kendi bünyeleri için taktir edilen normal ölçüdedir.”
    -“Bunun dışındaki tüm boy ve ağırlıklar, insan için normal olmayan, tedavi gerektiren durumdandır.”
    -“İnsana takdir edilmiş olan fıtri ömür 120 yıldır.”
    -“Günlük enerjiyi üretecek besin miktarı, kişinin kendi yumruğu kadardır.”
    -“Bugün insanlığın %80’i “beslenme” esaslı yiyip içmeyi terk ettiği, “haz” eksenli yiyip içme yöntemi edindiği için hasta durumdadır. Nüfusun büyük kısmı fazla kilolu, bir kısmı da zayıftır.”
    -“Hiçbir organımız, dinlenmek üzere tasarlanmamıştır. Hepsi insana takdir edilen zaman dilimi içinde öğrenimi yerine getirmekle yükümlüdür. Kalp, beyin, midesidir.”Hz Muhammed.
    -“İnsan vücudu, etrafı sayısız düşmanlarla kuşatılmış bir kale gibidir.
    -“Sümük dediğimiz yapışkan sıvı, solunum sistemine girmeye çalışan mikroorganizmalarının %80 – 90’ını tutarak tekrar dışarı atar.”
    -“İnsanın en önemli vazifesi kendisine emanet edilen vücut denilen şu harika yapıya iyi bakmak ve hasta etmemektir” Güçlü mümin, zayıf müminde evladır”(Nisa 75)
    -“Biz hasta olmayız, çünkü acıkmadan asla yemek yemeyiz. Yemek yediğimizde de sofradan doymadan kalkarız ve senede bir hacamat yaparız” (Hz Muhammed sav)
    -“ hastalanmanın temelinde iki unsur yer alır 1 çok yemek 2 karışık yemek.”
    -“ Tüm tasavvuf kitaplarında “az yemek, az uyumak” gerektiği telkin edilir.”
    -Az yeme tavsiyesi koruyucu hekimlik tedbirlerinin başında gelir.
    -Kolestrol, tansiyon, şeker ve obezite gibi bedenimize cehennemi işkence yapmasına yol açan aşırı yükler yanlış ve kötü beslenmekten kaynaklanır.
    -Bütün bu rahatsızlıkların temelinde kanın yağlanması ve asitlenmesi temel sebep olarak yatar.
    -Sağlıklı beslenme: motorinle çalışan motora motorin koyma.
    -Sağlıksız beslenme: motorinle çalışması gereken motora süper benzin koyma gibidir.
    -Beslenmenin amacı haz almak, değil gıdalanmaktır.
    -Gıda sektörünün aç gözlü patronları insana asla yaramayacak yağları ve yiyecekleri yapay tatlarla soslayıp topluma sunuyorlar sonrada ulusal ve sinirsel hastalıklar, gen yaşlarda şeker, kolestrol ve kalp krizleri.
     -Ağzımızda Cenabı Hakkın yerleştirdiği tat duygusu var. Bu tat duygusu midenin kapıcısıdır.
     -Bugün insanların %90’ı kapıcının her türlü ihtilalciye geç demesi yüzünden yani lezzet ve haz eksenli yaşamaktan dolayı hastadır.
     -Yiyecekler yüzünden çekilen sıkıntıların temelinde birkaç saniyelik haz / tat yatar.
     -Beslenme esaslı gıda tüketiminde suni tatların, içeceklerin, janjanlı, ambalajlı şekerlerin, cipslerin, asitli içeceklerin yeri yoktur.
     -Üstelik bunları tükettiğimiz takdirde gıda giderimizde %50 azalacaktır.
     - Cenabı Allah insanın damağına 1- 1,5 santimetrekarelik alanda yüz binlerce gıdanın tadını ve çeşidini ayırt edebilecek muazzam bir düzenek koymuş.
      -Bugün piyasada tahıldan sebzeye, sebzeden meyveye, bala kadar her şeyin hem sahtesi, hem de tabiatıyla oynanmış GDO’lusu vardır.