Sert polemik

Sert polemik Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasındaki diyalog bir anda

Sert polemik

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasındaki diyalog bir anda polemiğe dönüştü. Karşılıklık tartışma uzun süre devam etti.

“SINIFI GEÇİRMEDİM”

2021 Yılı Faaliyet Raporu oylaması sırasında söz alan Özeren, öğretmen olduğunu hatırlatarak büyükşehirin hizmetlerine verdiği notlarla sınfıta kaldığını söyledi. Özeren, raporda yer alan harcamalar ile ilgili de sorularını yöneltti.

BÖCEK’TEN SERT CEVAP

Özeren’nin sözleri karşısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, meclisin siyaset yeri olmadığını hatırlatarak, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen kum çalma olayına vurgu yaptı.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Uzun süren polemiğin ardından yapılan oylamada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in “Hayır” oyuna rağmen oy birliği ile kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında 2021 yılı faaliyet raporu oylaması yapıldı. Bu sırada söz alan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, uzun sürecek bir polemiye de ateşlemiş oldu. Öğretmen olduğunu hatırlatan Özeren, faaliyet raporu ile ilgili karne notu verdiğini ifade ederek, “Söz almışken faaliyet raporu ile çok güzel şeyler söylemek ve sayın başkanıma yürekten bir teşekkür etmek isterdim. Ama şöyle karne düzenledim. Bu karne Gündoğmuş acısından çok da güzel değil. Teşekkür edilecek hususlar var. Onlara temas edeceğim. Ama genelde teşekkür edilecek bir tarafı yok karnenin.  Öğretmen olmam hasabiyle notlara dikkat ettim. Daha çok artı puanlar vererek hazırlamaya çalıştım ama bir türlü olmadı.” Dedi.

“SINIFI GECİREMEDİM”

Karnenin notları sebebiyle sınıfı geçirmediğini dile getiren Özeren sözlerine, “Kaldırım ve kavşak çalışmaları 181 km denilmiş Gündoğmuş'ta. Muhtar arkadaşlarımın 24 tanesiyle iştişare yaptım. Öyle bir yere rastlayamadık biz. Gözden kaçmış olabilir. Eğer bu konuda bize bilgi verilirse seviniriz. Kaldırım çalışmaları sırasında 199 metre bordur taş kullanıldığı ifade edilmiş. Onu da göremedik. Merak ediyoruz. Yapıldıysa aydınlanmak istiyoruz. Çevre koruma daha çok haşeratla mücadele konusunda ön plana çıkıyor. Gündoğmuş'ta geçen sene yaklaşık olarak 571 bin TL harcama yapılmış. Ama biz malesef evlerinde sinek teli olmayanlar sinekten yatamadılar. Harcama güzel ama ya ilaç kalitesiz ya kullanılan araçları mücadele kalitesiz ya da yetersiz. Destek hizmetleri 2 bin TL. Bunu da yazmasaydınız bari sıfır olsaydı. Fen işleri 156 bin tl. Gençlik ve Spor sıfır. Yaş ortalaması altmış beşin üstünde en fazla ilçelerden biri olduğu için Gençlik ve Spor'a hiçbir şey ayrılmamış. Kaynak ayrılmamış, harcama yapılmamış.” Diyerek sürdürdü.

“EN YÜREĞİMİ BURKAN HARCAMA İTFAİYE OLDU”

Özeren, “İtfaiye için 72 bin TL harcanmış. Biz yangından sonra bir önerge vermiştik. Önergede üç merkezde itfaiye araçlarının bulundurulması ve de tüm köylerin yangın vanalarının hortumlarının gözden geçirilmesi ile ilgili bir önerge vermiştik. Kabul edilmişti. Sayın başkanımız ve tüm meclis üyeleri haklı bir talep olarak karşılamışlardı. Ancak o tarihten sonra üç tane ev yandı. Üçü de tamamen yandı. Ve hala arazözler gelmedi. Yangın vanaları da hortumlar konusundaki eksikliklerde giderilmedi. Zaten harcanan paradan da belli. Biz kendi imkanlarımızla bir Köprülü'ye, Senir Mahallesi'ne ve yöresine hizmet edecek şekilde iki tane tanker aldık. Kendinden motorlu. Ama bunlar yetersiz.” İfadelerini kullandı.

“EN GÜZEL NOT KIRSAL HİZMETLERE”

Özeren, en iyi notu Kırsal Hizmetler’in aldığına işaret ederek, “Fakat bu kırsal hizmetlerin içerisinde birde tarımsal hizmetler var. 930 bin TL tarımsal hizmetler, kırsal hizmetler de 2.5 milyon TL civarında. Bunun içerisinde tohum, fide, fidan hangi birimde ise o birime on puan veriyoruz. Ama öbür birim 2.5 milyon TL'yi merak ediyoruz. Park ve bahçelere hayret ettim 714 bin tl. para harcanmış. Büyükşehir'e ait bir park yok. Parkta inşaa edilmedi diye biliyorum. Eğer görmediysem, farkına varmadıysam aydınlatılmak istiyorum. Menderes Başkan döneminde bir tane park yapıldı ama araçlarını büyükşehir verdi. Parkı biz inşaa ettik. Oyuncaları ve spor aletlerini büyükşehir vermişti. Bu park ve bahçelere harcanan parayı da merak ettim. Sadece banksa o kadar bankta gelmedi. Yani 2021 yılında 714 bin TL'lik parayla bank'ta piknik masası gelmedi Gündoğmuş'a. Sağlık deyince Gündoğmuş'ta Büyükşehir'in bir sağlık hizmeti yok. Mezarlıklar anlaşılır diye düşünüyorum. Sosyal Hizmetler deyince daha çok yardımlar akla geliyor ama bu rakamda bir yanlışlık var gibi geldi. Tekrar baktım 9400 TL yazıyor. Bu konuda bir hatamız varsa ya da basın hatası varsa düzeltilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

BÖCEK’TEN ŞOK CEVAP

Özeren’nin konuşmalarına karşın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “Notum önce Allah'a sonra Gündoğmuş halkına. Sayın Özeren'e çok fazla cevap vermiyeceğim. 19 ilçemizi biz ötekileştirmeden bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olmaya devam edeceğiz. Bütün ilçelerimize ayrım yapmadan muhtarlarımızla, STK'lar ile toplantımızı yapmaya ve onların talepleri doğrultusunda gerek alt yapıyla, gerek su ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bizim yaptıklarımızı görür görmez. Siyaset kendi ilçesinde yapacaktır. Bunu da normal karşılarım. Fakat bazı bütçelerde yanlış söylemleri oldu. Bur da bütçeyi nasıl kullandığımızı, nasıl kullanacağımızı biliriz. Her kez haddini bilmeli. Burada bana siyasi not, puan verecek bir kişi değildir kendisi. Notumu önce Allah'a sonra Gündoğmuş halkına, Antalya'lı hemşerilerime.” İfadelerini kullandı.

ORTAM GERİLDİ

Sözlerine devam eden Başkan Böcek, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen kum çalma olayına vurgu yaptı. Böcek, “Ben bunları konuşmayacaktım, kendisi konuşmasa. Kamyonlarca malzemeyi habersiz almıştır. Bana yakışanı söylüyorum. Almıştır diyorum. Konu yargı sürecinde, süreç devam ediyor. Ramazan dolayısıyla Gündoğmuş'ta bir iftarımız var. Orada muhtarlarımız, STK'larımız ile bir toplantı yapacağız. Ne talepleri varsa Gündoğmuş'lu hemşerilerimin gereğini yapacağım.  Yangın sürecinde yaşadığım üzüntülerimi herkes bilir orada. Herkese Gazete de, televizyonda teşekkür ettim. Büyükşehir'e etmedim gibi sözleri var. Bir teşekkür beklemiyorum sayın başkandan. Ve şu sözleri de herkesin aklında fikrindedir. "Evleri yanmayanlar pişman olacak, çok güzel evler yapacağız" demişti. Bunu vatandaşlarımız da biliyor bizde biliyoruz.” Dedi.

“BURASI SİYASET MEYDANI DEĞİL”

Böcek, “Burası Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin,  Türk turizminin, tarımın, ticaretin başkenti olan bir ilden bahsediyoruz. Gündoğmuş bizim çanımız ciğerimiz. Orada da arkadaşlarımız var. Gerek sosyal projeler ile gerek ramazan ayı etkinlikleri ile gerekli çalışmalar yapılmıştır. Kuruşu kuruşuna hesabını her zaman vermeye hazırız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

TANSİYON YÜKSELDİ

Tekrar söz alan Mehmet Özeren, Böcek’i iftira atmakla suçlayarak polemiği sertleştirdi. Böcek’in “Kamyonlarca malzemeyi habersiz almıştır.” Sözünü çarpıtan Özeren, “Sayın Başkanım Büyükşehir Belediyesine ait malzeme ocağından biz binlerce kamyon malzeme falan almadık. Sadece Senir Mahallesi'nde çalışma yaparken malzeme sıkıntımız oldu. Muhtarın İsa Başkanı araması neticesinde izinli aldık.” Dedi.

İSA AKDEMİR, ÖZEREN’İ YALANLADI

Söz alan İsa Akdemir ise, “Sayın başkan benden izin alındığı söyledi. Kesinlikle bizden izin alınmadı. Ve bunun yanında şikayet üzerine biz hemen arkadaşlarımızı gönderdik. Kendisini de özellikle aradım. Dedim ki başkan bize haber vermeden niye aldın dediğim zaman kendisi de aynen ifadesi "Ya başkan bir yanlış yaptık" dedi. Özellikle bu malzeme konusunda (Özeren) başkanımız bu konuda ya eksik biliyor veyahutta kendisine yanlış bir bilgi verilmiş.” Diye konuştu.

Yaşanan polemiğin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in “Hayır” oyuna rağmen oy birliği ile kabul edildi. – Mesut Uygur

f.a.: Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapıldı.

F.A2: Muhittin Böcek

F.A.3: Mehmet Özeren