Servislere sıkı denetim

Servislere sıkı denetim Gündoğmuş'ta 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılında taşıma hizmeti verecek olan okul servis araçlarının sene başı denetimleri yapıldı

Servislere sıkı denetim

Gündoğmuş’ta 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılında taşıma hizmeti verecek olan okul servis araçlarının sene başı denetimleri yapıldı. Denetimler kapsamında şoförlerin evrakları ve araçların donanımları kontrol edildi.

Gündoğmuş’ta 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılında taşıma hizmeti verecek olan okul servis araçlarının sene başı denetimleri yapıldı. Denetimler, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Altınkaya, başkanlığındaki İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Trafik ekiplerinden oluşan İlçe Denetim Komisyonu tarafından gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında şoförlerin evrakları ve araçların donanımları kontrol edildi. Araçların denetiminde sinyalleri, silecekleri, fren lambaları, yangın söndürme cihazları, kış lastikleri, dur levhasının ışığının yanıp yanmadığı otomatik kapılarının kontrolleri yapıldı. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi istendi. Denetimler her ay düzenli olarak devam edecek.
Denetimlerde şu uyarılarda bulunuldu:
Araçlarda emniyet kemerinin zorunlu olarak takılması,
Araç elektronik sistemlerinin arızalı olmaması,
Trafik kurallarına azami özen gösterilmesi,
Araçlarda kesinlikle bidonlarda yakıt ve piknik tüpü taşınmaması,
Ön taraflara küçük çocuklar oturtulmaması,
Aracı şoförü dışında kimsenin kullanmaması,
İlk yardım malzemelerinin bulunması
-Mesut Uygur