"Sesimizi duyun"

'Sesimizi duyun' Gündoğmuş Karaköy Mahallesi muhtarı Hamza Dumansız, yüksek rakımlı köyündeki kış koşullarının çok ağır olduğuna işaret etti

“Sesimizi duyun”

Gündoğmuş Karaköy Mahallesi muhtarı Hamza Dumansız, yüksek rakımlı köyündeki kış koşullarının çok ağır olduğuna işaret etti. Medya-24’e konuşan Dumansız, Başta elektrik sıkıntısı olmak üzere kışın çok zor geçtiğini söyleyerek yetkililerden yardım isteyerek, “Sesimizi duyun”dedi.

Karaköy Mahallesi muhtarı Hamza Dumansız. Rakımı yüksekte olan köyün kuşlarının ağır geçtiğini ifade ederek, rahmeti bol olan kışın elektrik kesintileri nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını ve mutlaka yüksek gerilim hatlarının yenilenmesi gerektiğini bunun özel şirket işletmesinde olmasına rağmen yetkililerin konuya eğilmesini beklediklerini söyledi.

“GÖLET FAALİYETE GEÇMELİ”

Tarıma dayalı geçim kaynaklarını oluşturan tarımın susuzluk nedeniyle artık yapılamaz olduğunu ve fakat sulama Aydere Göleti’nin faaliyete geçmesi halinde yaşamın daha kolay hale geleceğini hatta göçü bile önleyeceğini belirten muhtar Hamza Dumansız, mutlak bir göletin hayata gerilmesin gerektiğini ifade etti.

“GENÇLER ALANYA’YA GİDİYOR”

Dumansız, “Burada olabilecek her türlü meyve yetişiyor. Sebze yetişiyor. Sonuçta buradaki gençler imkânsızlık nedeniyle Alanya’ya akın ediyor. Bizim Göletle ilgili milletvekillerimizle, belediye başkanımız ve Kaymakamımızla yazılı görüşmelerimiz oldu. Sayın Hemşehrimiz Dış İşleri Bakanımız Mevlut Çavuşoğlu’nun bu sorunu çözmede bizi destekleyeceğini bekliyor, konuşma fırsatı verdiğiniz için medya-24’ ekibine teşekkür ediyoruz. “dedi. – Haber Merkezi

F.A.1: Hamza Dumansız